Deel dit artikel ‹ Terug

Start bouw muur Café Agora voormalig pand Ghijssen

Geplaatst op: vrijdag 28 november 2014


Wethouder Poel: “Werk maken van compact en aantrekkelijk centrum”

Cuijk, 28 november 2014 – Maandag 1 december start aannemer Claassen uit Beers met het herstellen van de gevel van café Agora (Grotestraat), aan de zijde waar voorheen het ‘pand Ghijssen’ heeft gestaan. De nieuwe muur wordt medio februari 2015 (vóór carnaval) opgeleverd.

Wethouder Poel is verheugd: “We hebben dit kleine, maar langlopende project als college meteen opgepakt. Mede naar aanleiding van vragen van CDA-fractievoorzitter Joost Hendriks is een versnelling doorgevoerd. Dit is wat we als college bedoelen met aan de slag. We maken hier concreet werk van ons voornemen het Cuijkse centrum compact en aantrekkelijk te maken”.

Er wordt een nieuwe muur geplaatst tegen de bestaande muur van café Agora. Deze ‘tweede’ muur moet worden gebouwd, omdat er oorspronkelijk een zogenaamde mandelige muur stond. Als een muur onderdeel is van twee panden, dan is deze muur gemeenschappelijk eigendom van de eigenaren. Dit wordt een mandelige muur genoemd. Tegen de nieuwe muur wordt ruimte gecreëerd voor de plaatsing van informatieframes waarop de Romeinse geschiedenis van Cuijk wordt gepresenteerd. Ook is er ruimte voor andere informatie over de achterliggende Cultuurstraat van Cuijk. Verder wordt uitgegaan van een neutrale invulling en wordt er enig reliëf in het metselwerk aangebracht.