Deel dit artikel ‹ Terug

Zondagmiddag 7 december Franse chansons in ’t Kerkje in Velp bij Grave (NB)

Geplaatst op: woensdag 26 november 2014


Sarah D’hondt en Koen de Cauter
Op zondagmiddag 7 december aanstaande brengen Sarah D’hondt (zang) en Koen de Cauter (gitaar en sopraansax) Franse chansons ten gehore in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 6 december 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl of via het mailadres info@kunstinhetkerkje.nl.

Franse chansons
Met de aandacht momenteel op radio, tv en festivals voor Stromae bloeit ook de belangstelling voor Franse chansons weer wat op. Eigenlijk is de belangstelling voor Charles Aznavour, Jack Brel, Edith Piaf en vele anderen nooit echt weg geweest. Ook in Nederland zijn er diverse artiesten die dit genre uit de kast halen. Maar om de juiste timbre en gevoel in de liederen te leggen, onderscheidt zich alleen een enkeling. Sarah en Koen beperken zich niet tot de bekende meesters, maar brengen ook oudere nummers van bijvoorbeeld Géo Koger, Léon Agel, Émile Carrara en Lucienne Delyle.

Sarah en Koen
Twee gelauterde muzikanten uit België, die de Franse chansons op een heel intieme en gevoelige eigen wijze presenteren. De veelzijdige zangeres Sarah D’hondt begon als zangeres van klassieke muziek, maar rekent het Frans chanson tot haar vertrouwde repertoire. In 2013 won Sarah het 'Concour de la chanson Alliance Française' in Den Haag. Niemand minder dan Liesbeth List zat de jury voor. List loofde Sarah kort en bondig: 'Je bént het lied'.

Koen de Cauter is een oude rot in muziekland. Met wie heeft hij al niet samengespeeld in België en Nederland, zoals met Wannes van de Velde en Johan Verminnen en het Rosenbergberg Trio, om er maar eens een paar te noemen. Koen was in de jaren ’80 en ’90 voorman van het zigeunerorkest Waso. Zijn zoon Myrddin was vorig jaar te gast in ons kerkje met een eigen interpretatie van de flamencomuziek.
Zaterdag 13 december start een nieuwe kunstexpositie van de kunstenaars Irene Lay, Emmy Maduro, Martine van den Oever en Gerda Stevens. Deze expositie is tot en met zaterdag 26 december te bezichtigen op zaterdag en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur. Zondagmiddag 28 december is het volgende concert. Kamerkoor Choeur d’Artist zingen dan Ierse Kerstcarols.

Voor meer informatie over het muziek- en expositieprogramma 2014 – 2015 van de stichting Kunst in het Kerkje, kijk op  www.kunstinhetkerkje.nl.