Deel dit artikel ‹ Terug

Kerstactie Lions land van Cuijk en Overmaze

Geplaatst op: woensdag 19 november 2014


We willen zeker 2 miljoen koffiespaarpunten ophalen

Duizenden, of zeg maar gerust tienduizenden pakken koffie vinden in januari hun weg naar voedselbanken verspreid over heel Nederland. En dat allemaal met een actie die enkele jaren gelden begon met een oproep in de lezersrubriek van één van de landelijke dagbladen.

“Komende maand gaan we in de regio tenminste 2 miljoen punten ophalen”, zegt Hans Hutten uit Boxmeer, projectleider van DE-puntenactie waar Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze nu voor de tweede achtereenvolgende keer meedoet. “En stiekem hoop ik op nog meer”.

Bijna 6.000 pakken koffie in 2013
Vermoedelijk bluft hij niet. Vorig jaar haalde de regionale Lionsclub óók al meer dan meer dan 2 miljoen spaarpunten van Douwe Egberts op. Deze werden ingeleverd bij DE die er nog eens een bonus van 30 procent bovenop deed. In totaal werden zo’n 3 miljoen koffiepunten ingewisseld voor 5897 pakken koffie, die hun weg vonden naar de Voedselbank Land van Cuijk (gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Anthonis) en Voedselbank Noord-Limburg (Mook, Gennep en Bergen).

Actie 2014 gestart
“We werden destijds overdonderd door alle spaarpunten die mensen op zolders en kelders bij elkaar zochten en opstuurden. Nu, aan de vooravond van een grootschalig vervolg, roepen we de mensen in de regio op om opnieuw hun DE-spaarpunten voor dit goede doel te doneren”, aldus Hutten. “Ik denk hierbij met name aan de mensen die deze actie vorig jaar gemist hebben en nog volle blikken met spaarpunten ergens in de kast hebben staan.”
Vanaf deze week zullen op tientallen plaatsen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg inzamelpunten komen in winkels, supermarkten, bakkers, slagers, etc. Een volledige lijst van inzamelpunten staat op www.lions.nl/DE-actie. Op de totale opbrengst zal Douwe Egberts weer een bonus geven. Voor elke 500 punten ontvangt de Voedselbank een pak koffie van 250 gram. Een welkome gift voor de bijna 700 mensen die in het Land van Cuijk afhankelijk zijn van de Voedselbank. Voor meer informatie, ga naar www.lions.nl/DE-actie

- / -

Over Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze
Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is lid van de serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde associatie van Lionsclubs met meer dan 1,3 miljoen leden waarin mensen vanuit vriendschap - zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding - op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving onder het motto “We Serve”. Alle bijeengebrachte gelden komen direct bij het goede doel terecht. Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is een gemengde Lions Club, en is opgericht op 26 april 1994. De doelstelling van Lions Club Land van Cuijk en Overmaze is het ontwikkelen en ondersteunen van goede doelen in en rond het Land van Cuijk. Voor meer informatie, ga naar www.lions.nl/land.van.cuijk.overmaze