Deel dit artikel ‹ Terug

Summertime 2009 in Gennep

Geplaatst op: maandag 8 juni 2009


Vanaf 27 juni t/m 30 augustus is het tien zaterdagen op rij Summmertime op de Markt in hartje Gennep. En dat merk je ook elders in het centrum van de stad aan de feestelijke versiering. Telkens vanaf 14.00 uur treedt live een keur van artiesten op met voor elk wat wils op het terrein van muziek, zang, dans, show en theater. Vanwege het 75-jarig bestaan van de OVG zijn er nu ook zes avondvoorstellingen toegevoegd, nl op 27 juni, 11, 18 en 25 juli alsmede 22 en 29 augustus. Die avonduitvoeringen starten om 20.00 uur. In totaal dus maar liefst 17 voorstellingen. Dit is mede mogelijk gemaakt door ruimhartige subsidies van de gemeente Gennep en bijdragen van ruim 100 sponsoren, waaronder als hoofdsponsoren SCA, Industriële Kring, Teunesen Zand & Grint, Contour Accountants & Belastingadviseurs en Rabobank LVCM.

De plechtige aftrap vindt zaterdag op 27 juni om 13.45 uur plaats door de Gennepse wethouder mw. I. Voncken. Daarna zullen allerlei koren de Markt vullen en laat toneelvereniging Matigheid en Genoegen verrassende typetjes rond dartelen. ’s Avonds maken de Bergklanken met de Chansanettis uit Milsbeek het beslist gezellig. Diverse stadstuinen in het centrum zijn dan open voor het publiek, net als de Artéglise-tentoonstelling in de oude NH-kerk en het atelier van Mirso in het eeuwenoude stadhuis.

Zaterdag 4 juli is gereserveerd voor kinderen van 5 tot 15 jaar. Vanaf 10.00 uur zal Sequoya de Elfenboom door het centrum dwalen. Totally Fit Kidz, gepresenteerd door Luuk Wessels (genomineerd voor de OLON Presentatie Award 2009) zorgt ’s middags voor een heuse talentenjacht op het terrein van zang en dans. Daarbij treden ook onze eigen Sherilyn, zangeres Tessa (momenteel nr 1 in de Kidstop 20) plus SBS Dancing Queen Ingrid Janssen op de voorgrond.

Daaropvolgende zaterdagen is er te genieten van ondermeer Ierse roots en folk, muziek vanuit de Balkan tot Brazilië, Brabantse pop, Nederlandse Dots, wereldpop en ouderwetse rock’n roll tot jazz, bluesrock, musical-, dans- en zigeunermuziek. Er is daarnaast ook voorzien in dans, gemeentelijk koningsschieten van vier gildes en natuurlijk weer een spetterende modeshow. Op zondag 30 augustus wordt Summmertime, vanwege de doortocht van de spaanse Vuelta door Gennep daags erna, waarschijnlijk afgesloten met een spaanse act van het Limburg Festival plus een masterclass kunstschilderen van Mirso met zijn leerlingen.

Speciale vermelding verdienen de te verwachten vlieglessen en het uitvliegen van de twee jonge ooievaars op het aloude stadhuis. Volgens deskundigen zou dat tussen 25 juni en 10 juli moeten plaatsvinden. Met een beetje geluk is dat dit unieke natuurfenomeen tijdens Summmertime te bewonderen. Natuurlijk in Gennep!! Kortom; de komende zomer valt er elke zaterdag genoeg te beleven op de Markt in Gennep.
advertentie