Deel dit artikel ‹ Terug

Schrijfster Jessica Durlacher te gast in Grave

Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014


Zaterdag 22 november interviewt Tijn Heijl schrijfster Jessica Durlacher in de Sociëteit tot Nut ende Vermaeck. Tijn Heijl is docent Nederlands aan de scholengemeenschap Metameer in Stevensbeek en gespecialiseerd in de moderne Nederlandse letterkunde. Deze avond is een samenwerking tussen BiblioPlus en de Sociëteit tot Nut ende Vermaeck.

Jessica Durlacher (1961) was, voordat ze debuteerde als schrijfster, criticus en columniste. Zowel haar debuutroman Het Geweten als haar tweede roman De dochter, zijn ’tweedegeneratieromans’: in beide gaat het om kinderen van wie de ouders de concentratiekampen overleefden. Haar roman Emoticon speelt zich af in Nederland en Israël en gaat over de vriendschap tussen twee vrouwen met een gezamenlijk verleden, als ook de zoektocht van een zoon naar zijn vader. Jessica Durlacher schreef drie novelles, Arthuro d'Alberti, een speurtocht naar de achtergrond van haar grootvader en Schrijvers!. In 2007 verscheen Wat gebeurde er met Cathy M?, een novelle geïnspireerd op het verhaal Wat gebeurde er met sergeant Massuro? van Harry Mulisch. In 2010 verscheen haar laatste roman De held. Een adembenemende spannende roman over familie, liefde en onverzettelijkheid.

Samen met haar man Leon de Winter schreef Durlacher de tekst voor de theatervoorstelling Anne. Ze baseerden zich ervoor op de dagboeken die Anne Frank bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het programma begint om 20.00 uur in de Sociëteit tot Nut ende Vermaeck, Het Kasteeltje 12 in Grave. Er zal gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en in de pauze zal de schrijfster haar boeken signeren. Boekhandel Hurkmans is aanwezig met een boekentafel.
Kaarten zijn te koop via www.biblioplus.nl en in alle bibliotheken van BiblioPlus. De prijs voor de kaartjes is € 6,00 voor bibliotheekleden en € 8,00 voor niet-leden van BiblioPlus. De toegang is gratis voor leden van de Sociëteit tot Nut ende Vermaeck.