Deel dit artikel ‹ Terug

Uitnodiging themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk

Geplaatst op: woensdag 12 november 2014


De gemeenteraden van het Land van Cuijk organiseren op woensdag 19 november a.s. van 19.30 uur tot 22.00 uur in het gemeentehuis te Boxmeer (Raadhuisplein 1, 5831 JX) een themabijeenkomst. De bijeenkomst is openbaar, belangstellenden zijn van harte welkom!

Onderwerp themabijeenkomst
In 2011 is het Graafs Manifest tot stand gekomen. Door de vijf raden van het Land van Cuijk werd ingezet op het versterken van de strategische samenwerking én het versterken van de ambtelijke samenwerking van de gemeenten in het Land van Cuijk. De in 2013 door de raden vastgestelde Strategische visie voor het Land van Cuijk richt zich op het versterken van de strategische samenwerking. Samen wordt gewerkt aan een sterke regio, een sterk merk: Land van Cuijk. Bij de vaststelling van de strategische visie hebben de raden besloten via themabijeenkomsten en raadsinformatiebrieven geïnformeerd te willen worden over de voortgang. Eind vorig jaar zijn de raden tijdens een bijeenkomst in Boxmeer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van de strategische visie. De themabijeenkomst van 19 november a.s. staat volledig in het teken van de voortgang van de Strategische visie voor het Land van Cuijk.

Het programma ziet er als volgt uit

19.30 – 19.35 uur
Opening door burgemeester Van Soest
Introductie avondvoorzitter Erik Jansen.

19.35 – 20.35 uur
Presentatie vijf thema’s Land van Cuijk en het onderdeel communicatie
Presentaties van maximaal vijf minuten, gevolgd door een vragenronde van vijf minuten. De highlights worden door de bestuurlijke trekkers in beeld gebracht. Verdieping heeft plaats in de workshops.

20.35 – 20.45 uur
Vraaggesprek met de burgemeesters van het Land van Cuijk
Stilgestaan wordt bij (het functioneren van) de gekozen (overleg)structuur voor de uitvoering van de Strategische visie voor het Land van Cuijk.

20.45 – 21.00 uur
Pauze

21.00 – 21.45 uur
Workshops
Workshops onder begeleiding van de bestuurlijke trekkers over de vijf thema’s van de Strategische visie voor het Land van Cuijk. In de workshops wordt ingegaan op de voortgang, vindt verdieping plaats en wordt door de raadsleden meegedacht over de toekomstige vervolgstappen in de uitvoering. Informatie en Communicatie (met de raden, met de burgers van het Land van Cuijk, met bedrijven etc.) maakt deel uit van de workshops.

21.45 – 22.00 uur
Vraaggesprek met de leden van het regieteam raden Land van Cuijk
Reflectie op de workshops.

22.00 uur
Afsluiting door burgemeester Van Soest