Deel dit artikel ‹ Terug

Roepaen's studio 54 tijdens Chic-Undercoversessie

Geplaatst op: woensdag 12 november 2014


Een avond terug naar de groovende moves, weelderige permanentjes en plateauzolen van de seventies, 22 november tijdens de tribute to Chic & DJ Tony Terrific bij Roepaen Podium.

Nile Rodgers en Bernards Edwards werden op nieuwjaarsnacht in ’77 geweigerd bij de befaamde club Studio 54, waarna in de nachtelijke uurtjes ‘Le Freak’ werd geschreven. De hit die de band Chic tot een legende van de disco maakte. Met de Chic-Undercoversessie gaan we even terug in de tijd in Roepaen’s Studio 54. Op het programma staat een ode aan Chic Le Freak en daarna DJ Tony Terrific. Met zijn brede glimlach, zijn ongekende charmes en een primadeluxe mix van muziek en entertainment zet de altijd energieke Tony Terrific een onvergetelijke show neer die garant staat voor een superaanstekelijke feestsfeer. Onder het genot van de lekkerste funk, pop, rock en dance van de afgelopen 50 jaar (plus de grootste hits van nu!) is het weer goed toeven op de dansvloer!

De befaamde Undercoversessies zijn al niet meer weg te denken uit café de Hip in Deventer en inmiddels ook van Amsterdam tot Lichtenvoorde een begrip. Op de Zwarte Cross is de Undercover-tent misschien wel de best bezochte van het festival. Het concept: bekende muzikanten kruipen in de huid van hun idolen en vaak met verbluffend resultaat! Van Hallo Venray tot De Staat en Paul de Munnik, honderden muzikanten hebben zich inmiddels aan een Undercoversessie gewaagd.

Vrijdag 22 november is de Chic-undercoversessie onder leiding van Bartel Bartels, verder bestaat de gelegenheidsformatie uit Beatrice van der Poel, Vera van der Poel (Mimezine), Jac Bico (Hennie Vrienten), PP Everts (Gigantjes) en Stephan van der Meijden (Independent).

Het concert begint om 21.00 uur, de entree is in de voorverkoop € 9,-.
Klik hier om tickets te kopen.


Michael Prins terug naar Roepaen
Eerder bracht hij al een bezoek aan Roepaen als afsluiter van Hidden Treasures Festival en 10 december keert hij terug naar Ottersum voor een solo concert in de kapel van het klooster.

Michael Prins werd in het tweede seizoen gekroond tot ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. De successen volgen zich daarna in rap tempo op; zijn debuutalbum ‘Rivertown Fairytales’ bereikte de album top 10 en zijn najaarstour verkocht binnen no-time volledig uit. Tijdens de eerste editie van het Kloosterkamerfestival Hidden Treasures was Michael Prins al de afsluiter en 10 december komt hij terug naar Roepaen voor een concert in de Kapel!

Hij groeit op in een zeer creatieve en muzikale familie in een huisje aan het water. Daar komt hij al vroeg in aanraking met muziek. In de schoolbanken heeft Michael niets te zoeken en al op zijn 15e stopt hij met zijn middelbare schoolopleiding.
Hij gaat aan het werk in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is en de rest van zijn tijd investeert hij in de muziek. De afgelopen negen jaar probeerde hij hier door middel van optredens zoveel mogelijk van rond te komen. De tijd die over blijft, besteedt hij aan het schrijven van een eigen album. Zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland dient als een goede opmaat naar de release van zijn debuutalbum, zodat Michael ooit op zijn droompodium kan staan: Glastonbury

Michael Prins speelt woensdag 10 december om 20.30 uur bij Roepaen, een ticket kost in de voorverkoop € 15,50.
Klik hier voor tickets.