Deel dit artikel ‹ Terug

Open dag Scherpschuttersvereniging Mill

Geplaatst op: maandag 10 november 2014


Op zondag 16 november houden we bij Scherpschuttersvereniging ?Mill? weer een open dag op onze schietbaan aan de Langenboomseweg te Mill, in de kelder onder het clubgebouw van voetbalvereniging Juliana.

De Scherpschuttersvereniging ?Mill? of afgekort SVM is een gezellige niet al te grote club waar het gezellig toeven is en waar wekelijks getraind wordt in het bekwamen van onze leuke hobby, het bedrijven van diverse takken van de schietsport. Het doel van deze sport is, een zo hoog mogelijke score te behalen om daardoor te winnen van je collega schutters. De schietsport is voornamelijk een individuele sport, dat wil zeggen dat je geen team om je heen hebt, je moet het op een wedstrijd zelf doen. Je kunt achteraf niemand anders de schuld geven van het verliezen dan jezelf; het is dus ook echt een wedstrijd tegen jezelf. We schieten bij onze vereniging met diverse vuurwapens in diverse kalibers. Kaliber is de grootte van de kogel, de wapens zijn klein en groot kaliber pistool of revolver en het klein kaliber geweer. De lengte van de baan is standaard, maximaal 25 meter.

Tijdens de oefeningen of wedstrijden is er altijd een baancommandant aanwezig die er op let dat alles veilig verloopt. Vooraf en na de training
of wedstrijd kunnen de schutters nog gezellig bijkletsen in de verblijfsruimte. Onder het genot van een kop koffie of thee of een glaasje fris, komen de meest uiteen lopende onderwerpen al dan niet gerelateerd aan de schietsport ter tafel. Alcohol is in ieder geval voor het schieten niet toegestaan; hierop wordt streng gelet.

De schietsport is onderworpen aan strenge eisen en regelgeving. Zo moet elke vereniging binnenkort verplicht zijn gecertificeerd. In deze certificering is geregeld hoe een vereniging moet handelen in allerlei aspecten van de schietsport, zoals bijvoorbeeld het aannemen van nieuwe leden binnen onze club. Als iemand geïnteresseerd is in onze sport, moet hij of zij zich altijd eerst aanmelden bij het secretariaat en moet men kunnen aangeven waarom er deze interesse is. Dan wordt men uitgenodigd voor een intake gesprek in de verblijfsruimte op de baan. Bij dit gesprek dient men een identiteitsdocument te tonen, krijgt men uitleg over het reilen en zeilen bij onze vereniging en kan men het intakeformulier invullen. Pas daarna kan men worden toegelaten op de baan zelf voor het onder begeleiding afvuren van enkele schoten klein kaliber. Iedere bezoeker die het intakeformulier heeft ingevuld mag hiermee 3 keer een bezoek brengen aan onze vereniging. Na deze
3 keer moet men aangeven of men daadwerkelijk lid wil worden. Indien ja, dan moet men eerst een verklaring omtrent gedrag of VOG aanvragen bij de politie. Zodra deze is goedgekeurd, kan de aanvraag voor het lidmaatschap worden ingevuld en wordt men aangemeld bij de bond, de KNSA, Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie. In deze fase, die minimaal een jaar duurt, heeft men de status van aspirant. In dit aspirantenjaar wordt je begeleidt door een instructeur en beoordeeld door de ballotagecommissie; verder men mag deelnemen aan alle activiteiten van de vereniging. Op de jaarvergadering wordt je voorgedragen door het bestuur en de meerderheid van de leden beslist of de aspirant wordt toegelaten als lid.

Op zondag 16 november houden we dus een open dag. Van 13.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom aan de Langenboomseweg 9, (parkeerplaats van RKSV Juliana) in Mill, dit zonder eerst te hoeven aanmelden, om een bezoek te brengen aan onze vereniging.
Daar krijgt u dan alle informatie over onze vereniging en de schietsport in het algemeen. Er is een kleine tentoonstelling en er worden  demonstraties gegeven. Tevens wordt u in de gelegenheid gesteld zelf enkele schoten af te vuren, mits men de leeftijd van 18 jaar heeft, na invullen van het open dag formulier en tonen van uw identiteitsdocument.

Voor meer informatie:
scherpschuttersverenigingmill@hotmail.com
of G. Rooijakkers tel: 0485 470567