Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Crime Investigation in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 19 mei 2009


Iedere zaterdagmiddag in juni om 13:30 uur kunnen kinderen in Zoo Parc Overloon op forensisch onderzoek uit tijdens de spannende activiteit Zoo Crime Investigation. Er is een dode zwart-witte vari gevonden in het park en het lijkt erop dat het dier geen natuurlijke dood is gestorven. Op het plaats delict zijn sporen gevonden van verschillende verdachten. Van wie zijn de sporen en wat hadden de verdachten te zoeken op het plaats delict? De hoofdrechercheur van de Zoo Politie zit met zijn handen in het haar en kan wel wat hulp gebruiken. De kinderen gaan aan de slag als forensisch onderzoeker en proberen samen de moord op te lossen.

Gekleed in echte onderzoeksjassen en met behulp van loep, kwast, pincet en andere onderzoeksmaterialen gaan de kinderen aan de slag om de dader te vinden. Een pootafdruk in het gras, een geknakt takje, een stukje vacht, alles kan een aanwijzing zijn wie de dader is van de moord op de zwart-witte vari. Voorzichtig lopen de onderzoekertjes rond bij het plaats delict om geen bewijsmateriaal te beschadigen. Ze onderzoeken pootafdrukken, ruiken aan gevonden materiaal en maken overal aantekeningen van. Door alle sporen te verzamelen komen er steeds meer verdachten bij.

Het hoofd van het forensisch onderzoek kan de hulp van de ‘hulponderzoekers’ goed gebruiken tijdens deze lastige zaak. Er zijn zoveel mogelijke daders in Zoo Parc Overloon dat er goed onderzoek moet worden gedaan. Af en toe krijgt de hoofdrechercheur telefonisch een bericht van het hoofdkantoor, waar sectie wordt verricht op het lichaam van de zwart-witte vari. In die berichten wordt weer een aantal aanwijzingen gegeven. Zullen de jeugdige onderzoekers de boosdoener vinden of blijft de moord op de zwart-witte vari een onopgelost mysterie...? Na de activiteit wacht er een patatje en een mooie oorkonde op de deelnemers.

Zoo Crime Investigation wordt gehouden op zaterdagen 6, 13, 20 en 27 juni en start om 13.30 uur. De activiteit kost € 6,25 per persoon, dit is exclusief entree, maar inclusief patatje, drinken en oorkonde. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven op 0478-640046.
advertentie