Deel dit artikel ‹ Terug

Bettine Vriesekoop te gast in Bibliotheek Boxmeer

Geplaatst op: vrijdag 31 oktober 2014


Bettine Vriesekoop was vijfentwintig jaar lang gezichtsbepalend voor het tafeltennis. Tijdens deze rijke sportcarrière stuitte ze steeds weer op de suprematie van de Chinese tafeltennissers. Wat is hun geheim? Na een aantal trainingsstages in China laten het land en zijn bewoners haar niet meer los. Ze begint in 1996 aan de studie Sinologie in Leiden en schrijft twee succesvolle boeken over haar ervaringen in China.
Als selfmade China-expert krijgt Bettine Vriesekoop in 2006 de kans correspondent te worden voor NRC Handelsblad en NRC Next. Drie jaar lang doet ze gepassioneerd verslag vanuit de hoofdstad Peking en reist ze kris kras door het land voor haar journalistieke verhalen.
In haar boeken over China beschrijft Bettine het reizen per fiets of per trein, over bijzondere ontmoetingen en curieuze huwelijksmarkten maar ook hoe ze met vallen en opstaan haar weg moet vinden als journalist in een bureaucratisch land.
In december 2014 verschijnt haar nieuwe boek over het leven van de Chinese vrouwen.

Bettine Vriesekoop is zondagmiddag 16 november te gast in Bibliotheek Boxmeer.
De lezing begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom. Toegangskaarten zijn te koop via www.biblioplus.nl of in de bibliotheek.
Entree bedraagt 6,25 euro voor bibliotheekleden en 8,50 euro voor niet-leden.