Deel dit artikel ‹ Terug

XI - XI bij de Nölers

Geplaatst op: woensdag 29 oktober 2014


Komende zaterdag is het ‘dun ellufde van dun ellufde’. Traditioneel luidt deze datum het begin van het Carnavalsseizoen in. Achter de schermen is er echter geen sprake geweest van een zomerstop. Het nodige werk is al verricht en de zeer geheime Prinsencommissie heeft al een nieuwe Prins en Adjudant gevonden, de Boerencommissie een prachtig Boerenbruidspaar en ook de Jonge Nölers hebben in het geniep een nieuwe hoogheid klaar staan.

Dit jaar begint dus voor de Nölers het officiële seizoen op zaterdag 8 november a.s. Vanaf 19.00 uur zullen respectievelijk het Jeugdprinselijk Paar, het Boerenbruidspaar (Hannes bekende kleur) en als klap op de vuurpijl het nieuwe Prinsenpaar van de Nölers bekend worden. De spanning zal dus te snijden zijn in zaal de Bond. Extra spannend wordt het ook voor de nieuwe Vorst Pieter Kuenen, die het stokje heeft overgenomen van Hank Heijl. Aan hem de taak om de Koninklijk onderscheiden oud Vorst te doen vergeten. Natuurlijk wordt de nieuwe Vorst terzijde gestaan door een weer op volle stoom gekomen gezelschap.

Het Prinsenbal vormt de opmaat voor een aantal evenementen voorafgaand aan carnaval. De dolle dagen zijn van 15 t/m 17 februari 2015, dus die dagen kunnen alvast in de nieuwe agenda’s gezet worden.

Inmiddels lopen er in ‘Kuuk’ de nodige vunderaars rond, die toch maar o zo graag willen weten, wie al die nieuwe gezagsdragers bij de Nölers worden. Voor de niet kenners onder ons, vunderen betekent; er op allerlei, al dan niet legale, manieren vóór ‘dun ellufde van dun ellufde’ proberen achter te komen wie die nieuwe ‘Nölers hotemetoten’ zullen worden. En ze gaan ver die vunderaars. Uiteraard weten zij niet wie er in die super geheime selectiecommissies zitten. Toch wordt er al vanaf de zomer gepost bij diverse woonadressen om te zien waar mogelijke commissie leden wonen, vooral in de nachtelijke uren. Vervolgens stellen zij zich zeer verdekt op om te zien waar de heren (want het zijn inderdaad alleen heren) zoal naar toe gaan en of ze na een bezoek hier of daar tevreden naar buiten komen. Alle geruchten worden quasi terloops maar zeer nauwkeurig nagetrokken. Ze vragen afluistervergunningen aan en trekken omzetgegevens van kleding- en schoenenwinkels na, om te te bezien of er zwarte pakken en schoenen, boerenkleding en poffers zijn verkocht aan potentiële kandidaten. De gangen van de materiaalmeester worden zorgvuldig nagegaan, omdat hij zorgt voor alle attributen, die bij deze functies horen en dus de maat moet nemen van alle nieuwe gezagsdragers.
Hoe vaak deze vunderaars, tot op het bot koud en doorweekt, op de loer hebben gelegen, omdat een lid van de commissie naar zijn wekelijkse kaartavond ging, is een minder prettig onderdeel van het vunderen, maar de echte diehards hebben dat er voor over.

President Theo Hoefs heeft voor de verstokte vunderaars enkele tips: ”met hem is het altijd bal”, “ze doen er luchtig over” “hij heeft iets gemeen met ICT” en als laatste “het spel is haast gespeeld, maar zal nooit afkomen”. Wie het nu nog niet weet kan ook nog kijken naar de foto op Schuttingpraat.nl.

Voor degenen, die alvast alle data willen noteren, hierbij de Nölers Agenda:
08/11/2014 19:00 uur – Prinsenbal, café zaal de Bond
07/12/2014 14:11 uur – Prinsentreffen, café zaal de Bond
10/01/2015 20:30 uur - Kuuks Karnavals Krakers Kwek Konkoers, café zaal de Bond
30/01/2015 20:00 uur – Pronkzittingen, sportcentrum de Kwel