Deel dit artikel ‹ Terug

Publiek uitgenodigd bij sloop Maasziekenhuis

Geplaatst op: maandag 27 oktober 2014


Sloper Laarakkers houdt Open Dag

BOXMEER - Anderhalf jaar geleden werd er begonnen met de sloop van het Maasziekenhuis. Aan de binnenzijde, en dus duurde het tot afgelopen voorjaar voordat voor het publiek de ontmanteling van het afgedankte hospitaal zichtbaar werd. Begin november wordt het gebouw echt met de grond gelijk gemaakt. Iedereen kan daarbij zijn. Sloper Laarakkers houdt op 6 november open dag op locatie.

In het Maasziekenhuis is een aanzienlijk deel van de bevolking van het Land van Cuijk en Noord-Limburg geboren. Blijde momenten, uiteraard afgewisseld met ogenblikken waarbij tranen vloeiden. Lief en leed is er gedeeld en aan dat hoofdstuk is een paar jaar geleden een einde gekomen. Met de sloop van het gebouw wordt dat straks definitief. Wiljan Laarakkers, directeur van het gelijknamige Sambeekse sloop- en recyclingsbedrijf, geeft daarom regio de kans op een spectaculair afscheid.

Grote opdracht
Voor Nederlandse begrippen is de sloop van het Maasziekenhuis een grote opdracht. “Vorig jaar maart zijn we begonnen. Het binnenwerk is compleet gestript, waarbij bijvoorbeeld koper, leidingwerk en plafonds zijn verwijderd. Daarna waren de kozijnen uit de hoogbouw aan de beurt.”
Om onder meer dassen, roeken en vleermuizen met rust laten in het voortplantingsseizoen, moest Laarakkers wachten tot augustus tot men daadwerkelijk met de sloop kon beginnen. En nu is er dus voor het publiek een uitgelezen kans om één van ’s lands grootste sloopbedrijven aan het werk te zien. Met een machinepark dat normaal gesproken alleen op de (grote) Duitse projecten wordt ingezet en dat behoort tot de meest geavanceerde in ons land.

Oude schoenen
De open dag, op donderdag 6 november, duurt van 13.00 tot 17.00 uur. “Neem je oude schoenen mee, want het kan er wat drassig zijn”, lacht directeur Wiljan Laarakkers. “Uiteraard dient publiek achter de dranghekken te blijven. In kleine groepen kan men nog een extra rondleiding krijgen.” Er wordt gezorgd voor koffie, thee en een hapje. Om de zaak in goede banen te leiden, wil het bedrijf graag weten hoeveel mensen er komen. Geef daarom uw komst (met aantal personen) door via: infonl@laarakkers.nl.