Deel dit artikel ‹ Terug

Michael Prins terug naar Roepaen voor solo concert

Geplaatst op: donderdag 23 oktober 2014


Hij speelde al eerder bij Roepaen als afsluiter van Hidden Treasures Festival en 10 december komt hij terug naar Ottersum voor een solo show in de kapel van het klooster.

Hij werd gekroond tot ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Daarna volgen de successen voor Michael Prins elkaar in rap tempo op. Zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandt in de top 10 van de Album Top 100 en zijn najaarstour is binnen no-time uitverkocht.

Het leven van Michael lijkt vooralsnog een grote voorbereiding op wat ooit uit moet monden in een muzikale carrière. Hij groeit op in een zeer creatieve en muzikale familie in een huisje aan het water. Daar komt hij al vroeg in aanraking met muziek. In de schoolbanken heeft Michael niets te zoeken en al op zijn 15e stopt hij met zijn middelbare schoolopleiding.

Hij gaat aan het werk in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is en de rest van zijn tijd investeert hij in de muziek. De afgelopen negen jaar probeerde hij hier door middel van optredens zoveel mogelijk van rond te komen. De tijd die over blijft, besteedt hij aan het schrijven van een eigen album. Zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland dient als een goede opmaat naar de release van zijn debuutalbum, zodat Michael ooit op zijn droompodium kan staan: Glastonbury.

Tijdens de eerste editie van het Kloosterkamerfestival Hidden Treasures was Michael Prins al de afsluiter, toen nam hij vriend en collega Douwe Bob mee en speelde ze samen een nummer. Een fantastisch concert dat zeker naar meer smaakte dus op 10 december komt hij terug naar Roepaen voor een concert in de Kapel!

www.roepaen.nl