Deel dit artikel ‹ Terug

Wegens groot succes uitbreiding van CrossFit Mill

Geplaatst op: dinsdag 21 oktober 2014


Bij de sportvestigingen van Fitland introduceert men regelmatig nieuwe sporten en trainingstechnieken. Een tijdje geleden werd bij Fitland XL aan de Hoogveldseweg in Mill CrossFit Mill geïntroduceerd. Dit niet zonder succes, want CrossFit Mill werd door sportliefhebbers enthousiast ontvangen. Vandaar dat de ruimte hiervoor is uitgebreid en er naast nieuwe materialen ook extra trainingsmomenten zijn opgenomen. Ook start er op verzoek op woensdag 12 november om 20.30 uur een nieuwe basiscursus. Inschrijven hiervoor is mogelijk via www.crossfitmill.nl

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit uitgevoerd. Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training W.O.D. (Workout of the Day) van 10 a 20 minuten. Vaak worden de resultaten van deze W.O.D. op een scorebord bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. Ook bied dit een kans om je vorderingen bij te houden. Door de uitbreiding van de ruimte en materialen, gaat het aantal W.O.D.?s van 3 naar 11.

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, kettlebells, tractorbanden, touwen, ringen, en pull up bars. De oefeningen  bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Bij dit alles is het doel om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden. Door deze trainingsmethode is CrossFit geschikt voor iedereen.

Meer weten of inschrijven voor de nieuwe basiscursus CrossFit Mill die op woensdagavond 12 november van start gaat? Zie  www.crossfitmill.nl of bel Fitland XL Mill op tel. 0485-455000.