Deel dit artikel ‹ Terug

Veel activiteiten op Hemelvaartsdag en Pinksteren in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: maandag 18 mei 2009


Op Hemelvaartsdag en beide Pinksterdagen is er veel te beleven in Zoo Parc Overloon. Bezoekers kunnen vanaf Pinksteren kennismaken met een nieuwe diersoort voor Zoo Parc Overloon: de kropgazelle en op kraamvisite bij het pasgeboren rendier. Verder worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals roofvogeldemonstraties, Magic Zoo Show, Beestenboel en schminken. Wie wil weten welk dier bang is voor zijn eerste zwemles en welk dier een echt mama’s kindje is, kan nog tot en met 1 juni meedoen aan de speurtocht ‘Born to be Wild’.

In de week voor Pinksteren zal in Zoo Parc Overloon een nieuwe diersoort worden geïntroduceerd: de kropgazelle. De groep van zes dieren, één mannetje en zes vrouwtjes, zal het voormalige verblijf van de rode kangoeroes betrekken. De kans is groot dat de groep gazelles binnenkort nog wordt uitgebreid want een aantal dames is hoogdrachtig. De rode kangoeroes zijn samen met Parma wallabies en Bennetts’ wallabies in het nieuwe doorloopgebied de Outback te bewonderen.

Afgelopen woensdag is het rendiertje geboren. Het is een vrouwtje en daarmee komt de groep rendieren in Zoo Parc Overloon in totaal op tien dieren: één mannetje en negen vrouwtjes. Het pasgeboren jong heeft nog een erg donkere vacht die het makkelijk herkenbaar maakt wanneer ze in het gras ligt te slapen. Tussen het slapen door drinkt ze goed bij de moeder en huppelt dan speels met de rest van de kudde mee. Ook bij de rendieren worden nog meer geboortes verwacht.

Activiteiten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren
Een spectaculair gezicht, als roofvogels vlak over de hoofden van de bezoekers suizen! Op Hemelvaartsdag en beide Pinksterdagen laat valkenier Diana ten Klooster haar buizerds, haviken en uilen in volle vlucht langs de bezoekers vliegen om 13:00, 14:30 en 16:00 uur. In de Magic Zoo Show beleven de theaterdieren om 12.30 uur en 14.30 uur de raarste avonturen. Tijdens de spetterende theatervoorstelling leven bezoekers met de vrolijke Ollie en de ietwat humeurige Dizzie mee en mag één van de kinderen uit het publiek zelfs een handje meehelpen

Tijdens deze feestdagen is in de bijenstal ook volop bedrijvigheid; de Imkervereniging Venray is tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven over het leven van bijen. Kinderen kunnen zich laten schminken, spannende poppenkastverhalen volgen en vachtjes voelen en schedels bekijken bij de Beestenboelkar. Ook de mascotte Zoodey is van de partij!

De speurtocht ´Born to be Wild´ gaat de laatste weken in. Kinderen kunnen nog tot en met tweede Pinksterdag deelnemen aan deze speurtocht over jonge dieren. Het speurtochtformulier is voor € 1,50 verkrijgbaar bij de kassa. De volledige opbrengst van de speurtocht gaat naar een natuurbehoudproject voor kraanvogels in Rusland.