Deel dit artikel ‹ Terug

Bluesgitaristen Samantha Fish & Mike Zito naar Roepaen

Geplaatst op: donderdag 16 oktober 2014


De jonge getalenteerde gitariste Samantha Fish op tour Mike Zito. Fish vond al op haar 18e haar eigen bluesgeluid en werd op 22-jarige leeftijd bekroond tot ‘Best New Artist’ bij de Blues Music Awards. Zito, won bij dezelfde Awardshow met het nummer 'Pearl River' de prijs voor 'Song of the Year'.

Samantha Fish, kan zich herinneren dat haar liefde voor muziek begon bij de classic rock van The Rolling Stones, Tom Petty en hedendaagse artiesten als The Black Crowes en Sheryl Crow. Na een paar bezoekjes aan de bluesclub ‘The Knuckleheads Saloon’ maakte ze via gitaarmeesters Mike Zito en Tab Benoit kennis met de helden uit de jaren ’80 die haar vervolgens mee terug namen naar de vooroorlogse Delta Blues.

Ze deed haar huiswerk goed, luisterde naar muzikanten als Son House en Skip James en ontwikkelde op haar 18e al een geheel eigen blues geluid. Ze wist dat ze zich niet verder kon ontwikkelen als ze alleen thuis zou oefenen en begon deel te nemen aan het jamcircuit van Kansas City, een ervaring die haar skills en performance aanzienlijk verbeterde. Ze werd goed en dat wist ze, het gaf haar de kracht om bepaalde sceptische ideeën te overwinnen. Het publiek zou niet meer allen door haar geslacht, haarkleur en leeftijd naar een optreden komen. Op haar 22e werden haar kunsten herkend en won ze met haar debuutalbum de prijs voor ‘Best New Artist’ bij de Blues Music Awards.

Tijdens haar tour in Europa speelt ze samen met Mike Zito. Zito heeft een roerig verleden vol met drank, drugs en criminaliteit. Dit leven heeft hij achter zich gelaten toen hij naar Texas verhuisde, vanaf dat moment ging het bergopwaarts. Hij bracht vier albums in eigen beheer uit en won met het nummer ‘Pearl River’ de prijs voor ‘Song of the Year’ bij de Blues Music Awards.

Samantha Fish & Mike Zito | 9 november | 16.00 uur | € 14,50 (vvk)

Tickets via www.roepaen.com

Photo by 3songsbonn.com