Deel dit artikel ‹ Terug

The Choax bij Café Royal Mill op 25 oktober 2014

Geplaatst op: donderdag 16 oktober 2014


Zaterdagavond 25 oktober is het vanaf 22.00 uur bij Café Royal aan de Kerkstraat 35 ? 37 in Mill weer tijd voor blues. Elke laatste zaterdagavond
van de maand staat er bij Royal van september tot en met mei een andere live bluesband. Deze keer zijn dit The Choax. Toegang gratis.

Al bijna een decennium lang staan zij met hun eigen bands als bondgenoten en zielsverwanten van de Blues op podia van menig festival, zaal en muziekcafé. Eén inspiratiebron hadden ze gemeen: de Engelse bluessensatie The Hoax. Omdat ze regelmatig met elkaar op het podium stonden, kwamen ze al snel met het idee om samen een tribute-band van hun helden op te richten. Zij sloegen de handen ineen en daar waren ze, The Choax.

The Choax bestaat uit zanger/Bluesharper Kars van Nus die met zijn bezielende zang en gepassioneerde Bluesharp de voegen uit de muur kan spelen. Kars is de voorman van The Chicago Hotrods. Jeremy Aussems is de Benjamin van de band, deze piepjonge virtuoze gitarist is in een constant gevecht verwikkeld met zijn counterpart Mart Hoppenbrouwers. Samen zorgen ze voor een muzikaal vuurwerk op het podium. Jeremy is de leider van zijn eigen swingende Bluesband Jeremy and the Groovebreakers. Drummer Mathijs Roks is de drijvende kracht achter de The Choax. Met zijn enthousiasme weet hij iedereen tot hoog niveau op te zwepen. Bassist Rico Hagemeijer is de rustige basis van de band. Er is voor hem niets leukers dan het publiek te zien genieten van de capriolen van de jonge honden. Zoals ze zelf zeggen: Tot Choax!

Kijk voor alle andere (muzikale) activiteiten in en Café Royal in Mill op de website www.caferoyalmill.nl. Daar is ook de bluesagenda te vinden met alle optredende bands dit seizoen.