Deel dit artikel ‹ Terug

Paddenstoelenwandeling in Velp op 26 oktober 2014

Geplaatst op: donderdag 16 oktober 2014


Zondag 26 oktober houdt IVN Grave een paddenstoelenwandeling in park Mariëndaal in Velp. Volwassenen en kinderen kunnen dan met ervaren paddenstoelenkenners op stap op zoek naar de mooiste en gekste paddenstoelen. De wandeling begint om 14.00 uur op het parkeerterrein bij de St. Jozefschool aan de Beukenlaan 6 in Velp en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Herfst in park Mariëndaal
De herfst is het ideale jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Paddenstoelen zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Het zijn de afvalverwerkers van de natuur, leven vaak van dood materiaal dat volop voorhanden is in de bossen van park Mariëndaal. In dit meer dan honderdvijftig jaar oude parklandschap zijn heel bijzondere bomen te vinden; het is een ideale locatie waar je heel veel soorten paddenstoelen kunt ontdekken.
Hoe hou ik een knolamaniet en een kastanjeboleet uit elkaar? Wat is het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? En waar groeit de giftige vliegenzwam eigenlijk? Tijdens deze paddenstoelenwandeling hoor je het allemaal.

Iedereen, die meer wil weten over paddenstoelen kan aan de wandeling deelnemen, ook kinderen zijn welkom; wandelschoenen zijn aan te raden. De wandeling gaat over bos- en verharde paden en is ook geschikt voor mensen met een rolstoel. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Na afloop staat er een kop koffie/thee klaar in het Buitenhuis, het thuisgebouw van IVN en kinderboerderij Buitengewoon (Beukenlaan 8).
Tip: neem een klein spiegeltje mee. Het is vaak heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken: zitten er gaatjes, buisjes of plaatjes?