Deel dit artikel ‹ Terug

Roepaen Podium Chuck Prophet, Walt Wilkins, Eivor

Geplaatst op: woensdag 15 oktober 2014


Chuck Prophet & The Mission Express
Chuck Prophet speelde al drie keer eerder bij Roepaen, al die keren ging het dak van de Night Club er af. 24 oktober komt de rocker met nieuw album op zak terug naar Ottersum en gaan we ervan uit dat ook deze keer het dak eraf gaat!

Chuck Prophet was begin jaren '80 frontman en gitarist van de psychedelische rockband Green On Red, speelde hierna in verschillende formaties totdat hij in '97 doorbrak met zijn solo-album 'Homemade Blood'. Prophet beheerst een breed scala aan muziekstijlen en met bijna ieder album levert hij, met zijn unieke mix van stijlen, een meesterwerk af.

Chuck Prophet & The Mission Express komen deze keer terug naar Ottersum met hun nieuwe album ‘Night Surfer’ op zak. Tijdens dit concert zullen ze voornamelijk het nieuwe materiaal ten gehore brengen.

Support: Jonah Tolchin
Chuck Prophet & The Mission Express | 24 oktober | 20.30 uur | € 15 (vvk)

Walt Wilkins & The Mystiqueros
Een van zijn favoriete plekken op de wereld, dat is podium Roepaen voor Walt Wilkins. Het is ook daarom dat de muzikant 26 oktober weer naar Ottersum afreist voor een concert in de Night Club van het voormalige klooster.

Walt Wilkins is in de countryrockscene van het zuiden van de VS een fenomeen. Walt Wilkins & The Mystiqueros genieten er de status van een Texas Hill Country supergroep en biedt een podium aan een bonte verzameling getalenteerde muzikanten en songwriters. De band is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar ook geïnspireerd op de soul. Daarnaast zijn invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues onvermijdelijk aanwezig…

Walt Wilkins is een inspirerende persoonlijkheid die vanaf het podium zijn publiek makkelijk in de ban krijgt en samen met zijn band ieder optreden een bonte verzameling muzikale geesten die oorspronkelijke liedjes vertolken (naast een enkele goedgekozen cover) op een aanstekelijke en zeer geïnspireerde manier.

Support: Tip Jar
Walt Wilkins & The Mystiqueros | 26 oktober | 15.00 uur | € 15,50(vvk)

Faeröerse zangeres Eivør voor het eerst naar Nederland
De Faeröerse zangeres Eivør gaat met haar glasheldere stem door merg en been en wordt vaak vergeleken met het Faroese landschap. 

In 1983 werd Eivør op de Faeroër eilanden geboren. De schoonheid van deze afgelegen eilanden is altijd een grote bron van inspiratie voor haar geweest. Al op 15-jarige leeftijd begon Eivør met het maken van muziek en sindsdien staat haar hele leven in het teken hiervan.

Naast haar grote interesse en liefde voor de Faeröerse cultuur, is ook Ijsland een grote inspiratiebron voor haar geweest. Zo heeft ze ook enkele jaren in Ijsland gewoond en won toen de prijs voor “Ijslandse Zangeres van het Jaar”. Eivør voelt zich niet alleen thuis in verschillende landen maar op muzikaal vlak ook in verschillende stijlen. In haar arrangementen wisselt ze speels tussen eigen nummers en bestaande traditionele liederen. Eivør zingt veel nummers in haar moedertaal het Faeroërs, enkele in het Ijslands en sinds kort probeert ze ook haar weg in het Engels vinden. De Faeröerse zangeres toert in november voor het eerst door Nederland en doet dan dus ook Ottersum aan.
Eivør | 2 november | 16.00 uur | € 14,50(vvk)

Roepaen Podium
Kleefseweg 9
Ottersum