Deel dit artikel ‹ Terug

De herfst(vakantie) vieren bij Wereldtuin Verdeliet.

Geplaatst op: maandag 13 oktober 2014


De natuur trekt zich terug, de bijen zijn ingewinterd maar bij Wereldtuin Verdeliet gonst het nog van de activiteiten.

Internationaal Vrouwencentrum Safina en Wereldtuin Verdeliet hebben op donderdag, 10 oktober met 35 mensen meegedaan aan het jaarlijks Nationaal Integratiediner. De vrijwilligers en medewerkers van beide organisaties grepen deze kans om te proeven van heerlijke zelfgemaakte gerechten. Doel van het Nationaal Integratiediner is het ‘vieren van verschillen’ (Proef de kracht van het verschil); op deze avond laten duizenden Nederlanders zien dat verschillen tussen mensen niet eng of lastig zijn, maar juist waarde toevoegen. De deelnemers van Safina en Verdeliet aan het integratiediner zijn enthousiast en gaven aan dat het naar meer smaakte. Er gaan zeker nog dit soort ontmoetingen komen. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito en is ontstaan in 2011. Het doel van het Nationaal Integratiediner is om verschillende mensen met elkaar in verbinding te brengen om zo meer begrip en respect te kweken. Dit zorgt voor meer samenhang in de maatschappij. Voor de organisaties die meedoen, verbetert het de samenwerking en versterkt het de relatie met andere stakeholders. Via www.nationaalintegratiediner.nl is meer informatie te vinden.

In de herfstvakantie, op donderdag 23 oktober, gaan kinderen vanaf 6 jaar van 11.00 uur tot 14.00 uur meedoen met allerlei activiteiten binnen en buiten. Bouw je eigen insectenhotel, bind een bezempje van wilgentakken, weef mee aan een groot web in de tuin, maak van oud papier prachtig nieuw papier of schrijf je eigen herfstgedicht op de poeziewand in de tuin.
Neem een boterham voor de tussen de middag mee en trek kleren aan die tegen een stootje kunnen. De soep wordt samen met de kinderen gekookt van groenten en kruiden uit de tuin. Kosten € 2,00 per kind en dit is inclusief drinken en soep. Aanmelden kan door het sturen van een mail met je naam en leeftijd naar verdeliet@hotmail.com voor 21 oktober.

Vanaf oktober wordt op de laatste zaterdag van de maand bij Verdeliet een maandelijkse lunch gekookt en gegeten met producten uit de tuin. Bij redelijk weer wordt de tafel gedekt in de kas zodat er gegeten wordt tussen het groen. Yvonne Kalkman van De Bron verzorgt deze biologische maaltijd. Kijk voor meer informatie op www.debroncuijk.nl en geef je op per telefoon (06-46286162) of per email (yvonne@debroncuijk.nl) voor 21 oktober. Deelname lunch is € 5,00 p.p. Graag tot ziens op zaterdag 25 oktober 12.30 tot 14.00 uur. De volgende lunch staat gepland op 29 november.
Ook gaat Verdeliet in de nabije toekomst inloopochtenden organiseren. Deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van:

Mooiland voor de keukeninrichting en aanschaf keukenmateriaal. Mooiland steunt Verdeliet hiermee omdat het bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijk en gemeente.

Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk ligt aan de Toermalijnlaan 40 (achter het Merletcollege aan de Robijnlaan) in Cuijk en is iedere donderdag open van 9.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Hoe meer mensen zich gaan inzetten hoe vaker de tuin open gaat. Er zijn nu groenten, kruiden, zaden, jams te koop en ook voor een kopje koffie/thee en een bezoekje aan de tuin kun je de wereldtuin binnenwandelen. Meer informatie over Verdeliet is te vinden op Facebook, You Tube en www.wereldtuinverdeliet.nl