Deel dit artikel ‹ Terug

Samheinviering 1 november te Overloon.

Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014


Anny van Bommel uit Griendtsveen en Petroesjka Splint uit Arcen willen graag samen met u het prachtige moment van de nieuwe cyclus inluiden met een grootse viering in Ontmoetingspunt ’t Helder te Overloon.

SAMHEIN is het Keltisch Nieuwjaar. Rond deze datum kennen we ook aanverwante feesten zoals Halloween, Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november). Al deze feesten hebben hetzelfde thema: dood en wedergeboorte.

In de periode van Samhein is de scheiding tussen genezijde en onze wereld flinterdun. Sommigen geloven dat de doden tijdens Samhein weer op deze wereld aanwezig zijn. In elk geval kan er makkelijker contact met hen gelegd worden. Dit maakt Samhein tot een geschikt moment om de overledenen te herdenken en te eren.

De avond zal feestelijk en sfeervol gevierd worden met o.a. een korte wandeling (als het weer het toelaat), meditatie, rituelen, zang, dans en een passende lichte maaltijd, drank en lekkers.

IEDEREEN IS WELKOM!

Datum: 1 november; aanvang 18.15 / 18.30 uur, duur: 3-3,5 uur
De kosten zijn € 15,00 (incl. koffie/thee met iets lekkers) en een lichte maaltijd.
Opgave uiterlijk 27 oktober bij Annemie van den Munckhof van Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon. Telefoon 0478-641404, email t-helder@ziggo.nl. Voor meer informatie kunt u ook de website raadplegen: www.helder-overloon.com.

Website
www.helder-overloon.com

01/11/2014
Van 18.15 uur tot 22.00 uur
Ontmoetingspunt 't Helder, Helderseweg 31, 5825 CE OVERLOON