Deel dit artikel ‹ Terug

Oele Tôn’s eerste Blues Night met Bradley’s Circus

Geplaatst op: vrijdag 15 mei 2009


Vanwege het 40-jarig bestaan zijn er het hele jaar door in Oele Tôn’s Gasterij allerlei bijzondere activiteiten, met voor elk wat wils. Zo vindt in dat kader op 19 juni de eerste Oele Tôn’s Blues Night plaats, met de band Bradley’s Circus op het podium.

In haar nog maar korte bestaan heeft Bradley’s Circus inmiddels de harten van vele muziekliefhebbers gestolen. Bradley’s Circus is een band die een heel eigen invulling geeft aan een muzieksoort die ze zelf typeren als eigentijdse roots muziek. En eigentijds is het zeker. Het front wordt gevormd door twee buitengewoon getalenteerde dames, zangeres Mattanja Joy Bradley en bluesharpiste Lidewij Veenhuis, met daarnaast de bijzonder creatieve gitarist/zanger Jimmy The Lounge. Achter dit drietal staan de spinnende contrabas van Toine Stout en en de rollende drums van BeeWee Nederkoorn.

Mattanja Joy Bradley heeft een prachtige én krachtige hese stem. Als zij zingt doe je eerst een stapje achteruit om je vervolgens mee te laten slepen in haar verhaal. Lidewij Veenhuis is een van de weinig female bluesharpistes van Nederland en misschien wel Europa en zij bezit de kunst om zowel snerpende soli als ronkende rhythms te blazen. Samen met de rest van de band maken zij van elk optreden een belevenis. Nu eens wordt je meegezogen in een klein liedje, dan weer vlieg je mee uit de bocht, in een uitbundige rootsgroove met spetterende gitaar, bluesharp en een wilde Mattanja Bradley.
Bradley's Circus spreekt dan ook een veel groter publiek aan dan alleen het roots- en bluespubliek. De band is eigentijds, jong, wild en voor iederéén.

Kaartjes voor het concert van Bradley’s Circus op de eerste Oele Tôn’s Blues Night kosten 15 euro. In de voorverkoop, via de website (www.oeletons.n), kosten e-tickets 10 euro.

Oele Tôn’s Gasterij is gevestigd aan de Dorpsstraat 2 in Ledeacker / Sint Anthonis. Voor meer informatie of reserveringen: telefoon: 0485-381845 of e-mail: info@oeletons.nl