Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing 'Voeding: Wie kan ik nog vertrouwen?'

Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014


Wij denken gezond te kunnen eten maar worden blootgesteld aan ‘chemische mengsels’, is de suggestie. Er zijn ontelbare verontrustende berichten over voedselfraude of giftige, verslavende en kankerverwekkende stoffen in onze voeding.

Wie kunnen we nog vertrouwen als het gaat om gezonde voeding? De overheid wordt verweten geen actie te ondernemen, maar ook niet meer geloofd als  ze wél maatregelen neemt. Voedselfirma’s beloven van alles maar kunnen vaak geen harde bewijzen leveren.
Al deze belangen zorgen ervoor dat consumenten de weg kwijt zijn en steeds vaker hun eigen waarheid gaan zoeken in de (social) media. Deskundige onderzoekers, die het geheel overzien, staan vaak buiten spel.
Wat te doen als consument in het machtige spel van industrie, overheid en wetenschap?

Fred Brouns,  hoogleraar ’Health Food Innovation’ aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, is dinsdag 28 oktober te gast als spreker in Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64. De lezing start om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn te koop via www.biblioplus.nl of in de bibliotheek. Entree bedraagt 3,75 euro voor bibliotheekleden en 5 euro voor niet-leden.