Deel dit artikel ‹ Terug

Optreden: Matt Andersen 17 oktober 2014

Geplaatst op: donderdag 9 oktober 2014


Matt Andersen | 17 oktober | 20.30 uur | € 10 (vvk)

Tegenover B.B. King zou hij niet durven beweren dat hij een bluesman is, zegt Matt Andersen zelf, maar dat staat voor zijn fans wel vast. Hij mengt blues met folk en soul en sleepte daarmee meerdere prestigieuze prijzen in de wacht. 17 oktober speelt deze fantastische bluesman in de Night Club van klooster Roepaen.

De Canadese Andersen groeide op in een klein arbeidersstadje en wist al op jonge leeftijd dat hij muzikant zou worden. In 2002 gaat zijn muzikale carrière dan echt van start bij de band ‘Flat Top’, in 2004 speelt hij tijdens de ‘East Coast Music Awards en dan gaat het snel. Matt speelt op belangrijke festivals, clubs en theaters en deelt het podium met Randy Bachman, Bo Diddley en Little Feat. Ook tijdens grote blues wedstrijden blijft hij niet onopgemerkt, hij wint tientallen prijzen o.a. voor ‘Blues Entertainer of the Year’, ‘Acoustic Act of the Year’ en ‘Blues Recording of the Year’.

In Nederland is oud-voetballer Johan Derksen een groot blues fan, in zijn optiek is er te weinig aandacht voor deze muziek en daarom besloot hij zich in te zetten voor de promotie van blues artiesten in Nederland. Derksen is groot fan van Matt Andersen, de artiest logeert zelfs twee weken in het huis van de oud-voetballer, en bracht hem live in de uitzending van Voetbal International (RTL) en Coen en Sander (3FM). Op vrijdag 17 oktober kun je Matt Andersen live meemaken, dan speelt hij bij Roepaen Podium in Ottersum. Een ticket kost slechts € 10 (vvk) en koop je via www.roepaen.com.