Deel dit artikel ‹ Terug

Grootschalige integrale controle in de Valuwe

Geplaatst op: dinsdag 7 oktober 2014


In de vroege ochtend van dinsdag 7 oktober is de gemeente Cuijk – samen met diverse partners – gestart met een grootschalige, integrale controle in de wijk De Valuwe. Bij deze controle worden (bestuurders van) auto’s, motoren, scooters en andere voertuigen gecontroleerd. Op de parkeerplaats bij het sportpark van voetbalvereniging JVC Cuijk is een centraal controlepunt ingericht. Doel van de controles is het verder verbeteren van de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk.

Iedereen wil zich prettig en veilig voelen in zijn of haar eigen buurt. Dat vinden niet alleen de inwoners belangrijk, maar ook de gemeente. Maar een leefbare buurt of wijk ontstaat niet vanzelf. Daarom doet de gemeente Cuijk er alles aan om de leefbaarheid ook in de wijk De Valuwe te verbeteren. Sinds vanochtend controleren onder andere de gemeente Cuijk, de Belastingdienst en de politie in de wijk (bestuurders van) auto’s, motoren, scooters en andere voertuigen. Meestal vinden deze controles plaats op verschillende momenten. Vandaag dus een gecombineerde controle, om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Het Regionaal Coördinatiepunt Fraudebestrijding (RCF) Kenniscentrum Handhaving ondersteunt dit soort acties, waarmee de overheid optreedt tegen allerlei soorten misstanden; van verkeersovertreding tot fraude. Deze acties zijn onderdeel van een totale aanpak en worden uitgevoerd om de leefbaarheid en de veiligheid in De Valuwe te blijven verbeteren.

Motoragenten begeleiden alle voertuigen die worden gecontroleerd naar het controlepunt. De bedoeling is om zoveel mogelijk voertuigen (en de bestuurders) te controleren. Burgers die een melding of een tip hebben kunnen dit via e-mail (interventieteamcuijk@cgm.nl) of telefoon (06 836 672 09) doorgeven.