Deel dit artikel ‹ Terug

De vergeetclub en Klimmen naar Kruishoogte

Geplaatst op: vrijdag 3 oktober 2014


Tosca Niterink en Anita Janssen vertellen in woord en beeld op woensdag 15 oktober in Bibliotheek Boxmeer over de bestsellers De vergeetclub en Klimmen naar Kruishoogte.

De vergeetclub gaat over de dementerende moeder van Tosca Niterink die samen met acht andere dames op leeftijd voor hun eigen veiligheid achter een cijferslot wonen. Met een scherp oog voor het absurde en het hilarische detail beschrijft Niterink de uitgesproken karakters van de dames en de verwikkelingen die daaruit voortkomen.

Gewapend met potlood, papier en zwaar camerageschut liepen Tosca en Anita de Zilverroute. Klimmen naar kruishoogte is het adembenemende, persoonlijke, doldrieste en zeer filosofische verslag van deze uitputtende voetreis, die voerde langs bergen en dalen.

Tosca Niterink, bekend als Thea in het duo Theo en Thea en Kreatief met Kurk, is actrice, columnist en reisreporter. Anita Janssen is camerajournalist, fotograaf, documentaire- en radiomaker.

Lezing
Op woensdag 15 oktober 2014 om 20.00 uur vertellen Tosca Niterink en Anita Janssen hun komische, maar ook zeer ontroerende verhalen in de Bibliotheek Boxmeer. Toegangskaarten zijn te koop via www.biblioplus.nl of in de bibiotheek. Entree bedraagt 4,50 euro voor bibliotheekleden en 6 euro voor niet-leden.