Deel dit artikel ‹ Terug

Bijzondere wandeltrilogie!

Geplaatst op: donderdag 2 oktober 2014


Dit weekend kunt u wel een hele bijzondere wandeling maken. De Nieuwenhof in Mill, De Steenakker in Haps en de Steltenberg in Volkel doen gezamenlijk mee aan het wandelweekend Duits lijntje. Ze zitten telkens 6 kilometer van elkaar af, een mooie wandeling dus!

Bij de Steltenberg vertellen Piet en Carla graag alles over het Duitse Lijntje. Het is namelijk niet zomaar een hooiberg, het is de Steltenberg! De rails zijn dan wel helaas verdwenen toch ademt de omgeving van de Houtvennen nog steeds de sfeer van vroeger. Achter de Steltenberg is wachtpost 29 nog zichtbaar en vindt u de oude spoordijk. Wandel eens terug in de imposante geschiedenis.

Bij de Steenakker weten ze ook op een bijzonder theatrale manier de geschiedenis weer tot leven te wekken. Een wandeling die u simpelweg moet lopen om te weten waar wij op doelen. Als extraatje kunt u hier genieten van een huiskamerconcert van Bart-Jan Baartmans die liedjes speelt van zijn nieuwe CD 'Huis'. Na afloop is er verse huisgemaakte ‘Zondagse’ soep.

Huiskamerconcert van BJ:
Aanvang: zaterdag 4 oktober: 17.00 uur
Aanvang: zondag 5 oktober: 13.00 uur
Toegangsprijs: € 10,00 (€ 15,- incl. CD)

De Nieuwenhof is deze week ook deelnemer van de Week van de Smaak. Dit jaar is het thema 'Bonen op je bord'. Gelukkig hebben zij gekozen voor cacaobonen! Alles is dus in het teken van chocolade. Chocoladetaartjes, chocoladepalet bij de koffie, echte Belgische chocolademelk in diverse smaken, chocoladefontein met dipfruit, ijs van eigen erf in pure chocolade of met diverse chocolade versieringen en meer! Daarnaast Kunst. Edwin Smits heeft mooie een beetje bizarre foto’s gemaakt van de schaapskudde en die worden geëxposeerd, gedrukt op aluminium platen.

3-4-& 5 Oktober van 11 tot 17 uur.