Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie Kristianne Tummers in Het Petershuis

Geplaatst op: woensdag 1 oktober 2014


LANGS HET TUINPAD… en verder weg
Werk van Kristianne Tummers in Het Petershuis

De werken van Kristianne Tummers, te zien in Museum Het Petershuis in Gennep, geven de kijker alle gelegenheid om zijn eigen verhaal te bedenken. Zij schept met haar minimale opzet en subtiele kleur- en verftoets een sfeer, een decor, waarin ieder zijn eigen spel kan spelen en diepere lagen kan ontdekken.

Tummers bedient zich van velerlei technieken en middelen om het denken van de bezoeker in beweging te brengen. Schilderijen, objecten en installaties hebben gemeen dat ze simpel van opzet zijn, dat ze meer een sfeer willen aanduiden dan een afgerond beeld reproduceren. Ze wil je het gevoel geven dat "er iets in de lucht hangt".
Kenmerkend in haar werken is de terugkeer van strenge geometrische lijnen. Zij vormen een scherpe tegenstelling met de organische vormen van bloemen en zaden, die ook rijkelijk aanwezig zijn. Werk, dat aan twee werelden raakt.
De kunstenares gaf haar expositie de titel Langs het tuinpad... en verder weg. Als verklaring geeft Tummers: "De tijd staat stil langs het tuinpad van het verleden. Of gaat ze er juist aan voorbij?".

De expositie van Kristianne Tummers is te zien van 12 oktober tot en met 9 november in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Het museum is van woensdag t/m zondag geopend van 14:00 t/m 17:00 uur. Voor meer informatie: kijk op www.museumhetpetershuis.nl of op www.liefdevoorlimburg.nl.