Deel dit artikel ‹ Terug

Feest in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

Geplaatst op: vrijdag 26 september 2014


De Kinderboekenweek wordt ook dit jaar weer uitgebreid gevierd bij de BiblioPlus. Het thema is dit keer FEEST! Het is dubbel feest omdat de Kinderboekenweek 60 jaar bestaat. BiblioPlus viert dit van 1 tot en met 11 oktober in verschillende vestigingen met feestelijke speurtochten, kleurplaten, workshops feestelijke hapjes maken en nog veel meer.

Voorlezen en speurtochten
Op woensdagmiddag 1 oktober wordt er in alle bibliotheken voorgelezen aan kleuters. Informeer bij uw bibliotheek naar het tijdstip of kijk op www.biblioplus.nl.

Woensdag 8 oktober kunnen kinderen van 3 tot 9 jaar deelnemen aan een speurtocht in de bibliotheek met (educatieve) spelletjes. Er is een circuit voor kinderen van 3-6 jaar in de bibliotheken Bibliotheek Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Haps, Mill en Sint Anthonis en voor kinderen van 7-9 jaar in de bibliotheek Boxmeer en Cuijk. Aan het einde van de speurtocht wacht de kinderen een glaasje ranja en een verrassing. Iedereen kan starten wanneer hij of zij wil tussen 14.30 en 16.30 uur.

Workshop gezonde, feestelijke hapjes maken.
Kinderen van 9 tot 13 jaar die graag koken of hapjes maken, kunnen zich opgeven voor een workshop Gezonde, feestelijke hapjes maken. Deze workshop is alleen in de Bibliotheken van Cuijk en Boxmeer op woensdagmiddag 8 oktober van 16.30 tot 17.30 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Belangstellenden kunnen zicht via de site van BiblioPlus www.biblioplus.nl aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

10 dagen 10 euro korting
Het is een feest om te lezen! Uit onderzoek blijkt dat kinderen van lezende ouders het beter doen op school. Je kan dus als ouder geen beter voorbeeld geven! Tijdens de Kinderboekenweek ontvangen ouders 10 euro korting op een jaarabonnement van de bibliotheek. Dus kom naar de bibliotheek en geef het goede voorbeeld!