Deel dit artikel ‹ Terug

Shane Alexander + Wolf in Loveland | 4 oktober | 20.30 uur

Geplaatst op: donderdag 25 september 2014


Shane Alexander speelde al eens bij Roepaen, een indrukwekkende show dus genoeg reden om hem terug te halen naar Ottersum! Shane schrijft heerlijke rootsy popsongs, die klinken als Damien Rice, Ron Sexsmith en Jeff Buckley.

2005 was het jaar waarin jonge singersongwriter Shane Alexander uit Los Angeles voor het eerst in ons land van zich liet horen. Met zijn debuutplaat The Middle Way oogste hij veel waardering. Met name de openingstrack (Open Road) kreeg veelvuldige airplay. Met het catchy gitaarrifje en dromen over oneindige snelwegen door het uitgestrekte landschap heeft dit nummer alle ingrediënten van een ultieme roadsong. Tijdens zijn eerste tournee door Nederland in november 2005 maakte Shane ook veel indruk. Tijdens zijn optreden op het
Roots Of Heaven Festival in het Haarlemse Patronaat kon je, in de volgepakte zaal een spelt horen vallen en groeide de toen nog relatief onbekende Alexander uit tot één van de publieksfavorieten. Shane Alexander is behalve een waanzinnige gitarist, gezegend met een prachtig veelzijdig stemgeluid waarmee hij behalve laag ook behoorlijk hoog kan zingen, en afwisselend heel mooi ingetogen maar ook rauw kan klinken. Mede ook door de arrangementen en instrumentatie doet Shane’s muziek bij tijd en wijlen denken aan Damien
Rice, Chris Stills, Jackson Browne en zelfs af en toe aan een ingetogen Jeff Buckley.

Shane Alexander, geboren in San Diego, groeide op in Maryland en Pennsylvania. Hij dankt zijn muzikale gift aan de rijke LP collectie van zijn overigens niet muzikale ouders. Zo luisterde hij op zevenjarige leeftijd naar de melancholische muziek van Simon & Garfunkel, maar ook naar Cat Stevens, Black Sabbath en the Moody Blues. Op zijn tiende verjaardag kreeg Shane van zijn oma een cadeau dat zijn leven voorgoed veranderde: zijn eerste gitaar!

Aangezien zijn ouders niet lang daarna uit elkaar gingen, bracht Shane vele uurtjes door alleen in zijn kamer met LP’s en zijn gitaar en hij leerde zichzelf mee te spelen met deze platen. Heden ten dagen is Shane een vervent verzamelaar van vele cd’s, veelal vintage versterkers en een indrukwekkende collectie gitaren. Shane: “I still think of guitars as some of my best friends...”

Support: Wolf in Loveland
Eén van de meest opvallende nieuwkomers in de Rotterdamse popscene is zonder twijfel Wolf In Loveland. Drijvende kracht achter het collectief is Jan Minnaard, wiens ontwapenende folksongs bijzonder vitaal voor de dag komen. Alhoewel sober en verstild in aanzet hebben zijn luisterliedjes juist op het podium een meeslepende uitwerking. Fraaie harmonieën gaan gepaard met kleurrijke arrangementen, die zelden onderdoen aan het werk van buitenlandse collega’s als Iron & Wine, José González en Angus & Julia Stone.

www.roepaen.nl