Deel dit artikel ‹ Terug

Open dag bij Zorgboerderij de Horst in Mill 04 oktober 2014

Geplaatst op: woensdag 24 september 2014


Op zaterdag 4 oktober organiseert Zorgboerderij de Horst aan de Krommedijk in Mill de jaarlijkse open dag. ?Tijdens deze open dag willen we  laten zien wat we zoal doen,? vertellen Sylvia Albers en Lucy Kerkhof. ?Er komen veel veranderingen aan in de zorg. Met ingang van 2015 zal  extramurale begeleiding waaronder dagopvang voor mensen met geheugenproblemen en psychische problemen, onderdeel gaan uitmaken  van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Daarmee worden gemeenten verantwoordelijk voor de organisatie en financiering van dagopvang.?

In de toekomst zullen ouderen met een beperking ook langer thuis moeten blijven wonen. Om dit te kunnen realiseren zal dagopvang een  belangrijke schakel vormen in het geheel. Zorgboerderijen zijn een waardevolle toevoeging op het reguliere zorgaanbod. Het is belangrijk dat  mensen keuze hebben. Gebleken is dat de dagopvang op zorgboerderij de Horst belangrijk is voor veel cliënten en hun mantelzorgers. ?We  bieden professionele zorg op maat aan. Dicht bij huis in een natuurlijke omgeving. We onderhouden goede contacten met mantelzorgers,  ouderenverpleegkundige en andere disciplines in de zorg. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat ouderen met een beperking langer thuis kunnen blijven wonen.?

Zorgboerderij de Horst in Mill biedt dagopvang speciaal voor ouderen met geheugenproblemen en psychische problemen. De activiteiten  worden afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënten.

De open dag is bedoeld voor deelnemers van de Zorgboerderij hun familie en kennissen en voor geïnteresseerde in de dagbesteding op de  Zorgboerderij.

Zaterdag 4 oktober
11.00 uur tot 16.00 uur
Krommedijk 24
5451 NL Mill

Kijk voor meer informatie op www.zorgboerderijdehorst.nl en Facebook.