Deel dit artikel ‹ Terug

Uitnodiging themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk 17 september

Geplaatst op: woensdag 17 september 2014


De gemeenteraden van het Land van Cuijk organiseren op woensdag 17 september a.s. van 19.30 uur tot 22.00 uur in het gemeentehuis te Cuijk (Louis Jansenplein 1, 5431 BV) een themabijeenkomst. De bijeenkomst is openbaar, belangstellenden zijn van harte welkom! Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 – 19.35 uur : Opening door burgemeester Walraven
19.35 – 19.45 uur : Ondertekening overeenkomst accountantsdienstverlening 20.15 –
19.45 – 21.00 uur : Introductie Deloitte Accountants en accountantscontrole
21.00 – 21.15 uur : Pauze
21.15 – 22.00 uur : Uitvoering Jeugdzorg
22.00 uur : Afsluiting door burgemeester Walraven

Ondertekening overeenkomst accountantsdienstverlening

De gemeentes in het Land van Cuijk hebben voor de aanbesteding van de accountantsdienstverlening 2014-2017 gezamenlijk een Europees aanbestedingstraject doorlopen. De raden hebben besloten de accountantsdienstverlening te gunnen aan Deloitte Accountants BV en Deloitte te benoemen tot huisaccountant van iedere gemeente.

Introductie Deloitte Accountants en begrotingscyclus

De raden maken kennis met het controleteam van Deloitte. Vervolgens wordt door de accountant een toelichting gegeven op de begrotingscyclus (Programmabegroting en Programmarekening) en wordt ingegaan op de accountantscontrole (opzet/aanpak controle, betrokkenheid van de raden en ontwikkelingen op het gebied van de accountantscontrole). Tot slot gaat de accountant, aan de hand van een landelijke benchmark, in op de financiële positie van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk.

Uitvoering Jeugdzorg
Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor het organiseren van bijna alle vormen van hulp en zorg voor jeugdigen en opvoeders. Sinds 2011 werken 19 gemeenten in de regio Noordoost-Brabant aan de invulling van de transitie Jeugdzorg. In eerdere themabijeenkomsten is stilgestaan bij het startdocument, de visie op de Jeugdzorg en het zogenaamde Functioneel Ontwerp. Het Functioneel Ontwerp is in februari van dit jaar door de 19 gemeenteraden vastgesteld. Tijdens deze themabijeenkomst wordt geschetst hoe de Jeugdzorg vanaf 2015 uitgevoerd gaat worden. Later dit jaren besluiten de raden nog over de verordening Jeugdhulp en het beleidsplan Jeugd, alsmede over de juridische constructie van de regionale samenwerking en de financiering van de inkoop door de centrumgemeente vanaf 2015.