Deel dit artikel ‹ Terug

De viering van 70 jaar bevrijding van Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 16 september 2014


Het comité Herdenking & Bezinning en de gemeente Cuijk zorgen ervoor dat het 70ste jubileum van de bevrijding van Cuijk niet ongemerkt voorbij zal gaan. Samen met de Fotoarchiefdienst, de OVC, harmonie Gaudete in Domino, basisscholen en andere organisaties en vrijwilligers wordt stilgestaan bij deze belangrijke en indrukwekkende periode uit de Cuijkse geschiedenis.

Tentoonstelling FAD
De Fotoarchiefdienst heeft een mooie en indrukwekkende tentoonstelling met veel foto’s en oorlogsmateriaal. De tentoonstelling is nog tot 1 oktober bij de Fotoarchiefdienst in Cuijk te bezichtigen. Ook zijn er tentoonstellingen ingericht in Maartenshof en in de centrale hal van het gemeentehuis.

Donderdag 18 september
Op donderdag 18 september is er om 19.00 uur een herdenking en viering in de Martinuskerk. De dienst wordt ingevuld door een werkgroep in samenwerking met het comité H&B, de FAD, Maartenshof, etc. Aansluitend kan men de tentoonstelling bij de Fotoarchiefdienst bekijken (tot 22.00 uur).

Vrijdag 19 september
Op vrijdag 19 september wordt vanaf 19.00 uur op de Maaskade door een re-enactmentgroep een aantal gevechtsformaties uitgebeeld en wordt uitleg gegeven over wat er 70 jaar geleden in Cuijk is gebeurd.
Hierna vertrekt iedereen in een feestelijke stoet van de Maaskade naar het Louis Jansenplein, waar aansluitend een bevrijdingsconcert wordt gegeven door harmonie Gaudete in Domino. Ook zal er een DJ zijn voor de latere uurtjes.

Zaterdag 20 september
Op zaterdag 20 september verzorgen de winkeliers in het centrum van Cuijk een feestelijke middag met vertier voor de allerkleinsten.

Zondag 21 september
Het comité Herdenking en Bezinning organiseert op zondag 21 september tevens een herdenkingsdienst ter nagedachtenis aan de vijf slachtoffers van het neergestorte Amerikaanse vliegtuig op 17 september 1944 in de buurt van Linden. De dienst begint om 10.00 uur in de St. Lambertus kerk in Linden. Aansluitend aan de dienst vindt een bloemlegging plaats bij de herinneringsplaquette bevestigd aan de buitenzijde van de kerk.

Iedereen is van harte welkom!
Alle inwoners van de gemeente Cuijk zijn van harte welkom om bij deze activiteiten aanwezig te zijn. Actuele informatie over de activiteiten staat ook op de website van de gemeente Cuijk of op de Facebookpagina van het comité Herdenking en Bezinning Cuijk.