Deel dit artikel ‹ Terug

Opnieuw méér dan 700 wandelaars!

Geplaatst op: woensdag 10 september 2014


Het was ideaal wandelweer toen dinsdagavond meer dan 700 wandelaars van start gingen voor de eerste dag van de Cuijkse Avondvierdaagse, de dag van Katwijk en van de Valuwe.
Dat zijn ongeveer evenveel inschrijvingen als vorig jaar. De organisatie heeft wel de indruk dat er héél wat meer wandelaars meelopen met dit grootste meerdaagse sportieve evenement van de Gemeente Cuijk!

VVD-wethouder van Sportzaken in Cuijk, Maarten Jilisen, loste onder de prachtige houten start-finishboog van Scouting Cuijk het startschot na een korte speech, waarin hij aangaf dat sportief bewegen voor iedereen van elke leeftijd erg belangrijk is. En dat een 4-daagse wandeltocht de wandelaars brengt op plekjes in hun dorp, waar ze nog nooit eerder geweest zijn.

Het merendeel van de veelal jonge wandelaars loopt dagelijks 5 kilometer, maar de meer ervaren lopers leggen iedere dag 10 of 15 kilometer af.
Via het parkeerterrein van Albert Heijn, met muziek en met een gezond verfrissend drankje voor iedere deelnemer, eindigde de eerste dag waar deze begon, op het Stationsplein. Tijdens de ze eerste dag zijn er mooie beelden gemaakt door Wijk TV De Valuwe, die te zien zijn via onze Facebookpagina.

Woensdag is de dag richting Heeswijkse Kampen en Linden, waar op het Lavendelplein de Jumbo van Joop Bosmans zorgt voor een sportieve versnapering.

Donderdag wacht het centrum van Vianen op de wandelaars.

Vrijdag tijdens de intocht is er op het Stationsplein een demonstratie door leerlingen van Danscentrum Hans Verhoeven.

De weersomstandigheden zijn gunstig tijdens deze editie van de Cuijkse Avondvierdaagse.
Het Rode Kruis is dagelijks aanwezig en geeft zo nodig advies.

Scouting Cuijk heeft ook dit jaar gezorgd voor het uitzetten van het parcours en het bewaken van oversteekplaatsen.
Het Cuijkse bedrijf Reca zorgt dit jaar voor het eerst voor het plaatsen van richtingspijlen op enkele cruciale plitsingen in het parcours.
Vele vrijwilligers bemannen het startbureau en zorgen voor het knippen van de startkaarten en de controles onderweg.

Bij de telkens toenemende belangstelling en deelname wacht de Cuijkse Avondvierdaagse een mooie toekomst!

Voor informatie: www.avondvierdaagsecuijk.nl of
Twitter https://twitter.com/A4DCuijk of
Facebook https://www.facebook.com/AvondVierdaagseCuijk