Deel dit artikel ‹ Terug

ROC de Leijgraaf, bedrijfsleven en gemeente werken samen bij Chinees diner

Geplaatst op: dinsdag 9 september 2014


In het nieuwe pand van ROC de Leijgraaf is op vrijdag 12 september een Chinees diner van de gemeente Cuijk en de Stichting Cuijk Jintan. De Chinese topkok Shasha Liu kookt het diner met assistentie van Leijgraaf-leerlingen en enkele kook-enthousiastelingen onder de genodigden. Honderd gasten genieten op 12 september van ruim tien authentieke Chinese gerechten, dankzij sponsoren uit het Cuijkse bedrijfsleven.

Dit jaar vieren de Provincie Noord-Brabant en de Chinese provincie Jiangsu de 20ste verjaardag van hun zusterrelatie. Vanwege dit jubileum zijn er tal van activiteiten georganiseerd. In Cuijk gebeurt dit door de Stichting Cuijk Jintan, die bestaat sinds 2012. ‘In Cuijk wordt het heel groot aangepakt’, aldus Lianne Baaij van China Access, die namens de provincie de evenementen coördineert.

Sponsoren
De Stichting Cuijk Jintan ondersteunt de vriendschapsrelatie tussen Cuijk en de stad Jintan in de provincie Jiangsu, vooral richting bedrijfsleven. Hans Wijn is voorzitter van de stichting en lid van een kookclub die samenkomt in het restaurant van ROC de Leijgraaf aan de Jan van Cuijkstraat 52. Het was zijn idee om een Chinees diner te organiseren. ‘Dankzij de samenwerking met de gemeente en sponsoren uit het bedrijfsleven is dit gelukt. De sponsors konden een tafel van tien personen kopen en hun relaties uitnodigen om mee te eten. De Leijgraaf stelt het restaurant en de keuken beschikbaar’, vertelt Hans Wijn.
Op het China diner van 12 september heffen de gemeente Cuijk, ROC de Leijgraaf en het bedrijfsleven het glas vanwege de nieuwe Leijgraaf-accommodatie. Burgemeester Wim Hillenaar opent het diner om 18.30 uur. Peer van Summeren, voorzitter van het College van Bestuur van ROC de Leijgraaf, geeft het startsein voor de Chinese theeceremonie tijdens het diner.

Restaurant nieuwe stijl
Voor de leerlingen van de Horeca-opleidingen biedt het diner een mooie gelegenheid ervaring op te doen met authentiek Chinees koken en de etiquette bij een Chinees diner. ‘In de week voorafgaand aan het diner houden wij in ons vernieuwde restaurant een Chinese week’, vertelt onderwijsmanager Jan van Grunsven. ‘Zoals altijd kunnen mensen van buiten reserveren voor het diner, dat van maandag tot en met donderdag ook in Chinese stijl zal zijn. De leerlingen oefenen die dagen onder leiding van Shasha Liu en haar assistenten in de Chinese kookkunst. En natuurlijk zijn onze leerlingen ook gastheer en gastvrouw en werken ze in de bediening.’

Het restaurant van ROC de Leijgraaf heeft een complete restyling ondergaan en past nu perfect bij het splinternieuwe schoolgebouw aan de Jan van Cuijkstraat 52. Het restaurant biedt vanaf oktober naast iedere avond een keuze-diner, ook lunch. Gasten kunnen daarvoor gewoon binnenlopen tussen 12.00 en 13.30 uur. Zoals gebruikelijk worden de maaltijden verzorgd door de leerlingen. Aanmelden voor de diners kan via het emailadres ankie.mooren@leijgraaf.nl

www.cuijkjintan.com