Deel dit artikel ‹ Terug

Toekomstige dierverzorgers in Zoo Parc Overloon gezocht!

Geplaatst op: maandag 8 september 2014


Kinderen hoeven niet langer meer te wachten om hun droom om dierverzorger te worden in vervulling te laten gaan. Van 13 september tot en met 1 oktober kun je weer meedoen met KidsPower. Op de zaterdag- en woensdagmiddag krijgen kinderen van 6 t/m 11 jaar in Zoo Parc Overloon de kans om zich een middag een echte dierverzorger te voelen.

Tijdens KidsPower kom je er achter wat een dierverzorger allemaal doet op een dag. Zo krijg je de unieke kans om een kijkje in de voerkeuken te nemen, waar je zelf het voer voor de dieren gaat klaar maken en ontdek je welk voedsel een dier lekker vind. Je helpt met het schoonmaken van de verblijven, waarbij je oog in oog met de dieren komt te staan en je krijgt de kans om de dierverzorger te helpen met het voeren van de dieren. Oftewel een leuk en uitdagend programma waarin je komt te weten wat de werkzaamheden van een dierverzorger zijn. Na al het harde werk staat er in het Panda Paviljoen patat en drinken voor je klaar en als herinnering aan deze avontuurlijke middag ontvang je een echte dierverzorgeroorkonde.

Het onderwerp “diëten” is dit jaar het centrale onderwerp van KidsPower. Eén van de werkzaamheden van een dierverzorger is dan ook het voeren van de dieren. Je kunt een dier niet zo maar alles wat eetbaar is geven, want ieder dier heeft een eigen dieet. Zo staat er in een dieet hoeveel en welk voedsel het dier per dag krijgt. Een volwassen dier heeft bijvoorbeeld een ander dieet dan een jong dier.

KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 13 september tot en met 1 oktober en start om 13:30 uur. De kosten bedragen € 8,50 per deelnemer; dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk.

Openingstijden: oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 9:30 – 18:00 uur
Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50
Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl