Deel dit artikel ‹ Terug

Mystieke tekstlezing: Etty Hillesum

Geplaatst op: maandag 8 september 2014


Op zaterdag 6 september is de eerste bijeenkomst van een reeks over Etty Hillesum. De andere bijeenkomsten zijn op 20 september, 4 en 18 oktober, 8 en 22 november en , 6 december.
De bijeenkomsten worden begeleid door Susan van Driel, o.carm. Hieronder vindt u meer informatie over het thema.

Mystieke tekstlezing: Etty Hillesum
Een jonge en intelligente joodse vrouw maakte in twee jaar tijd een enorme geestelijke ontwikkeling door: zij kwam tot een diepgaand zelfonderzoek, leerde bidden en ontdekte de relatie met God als de haar omvattende en dragende kracht. Deze diepgaande geestelijke ontwikkeling bracht haar er toe om onderduiken bewust af te wijzen en vrijwillig naar Westerbork te gaan. Daar zette zij zich in om mensen bij te staan die zich moesten voorbereiden voor transport. Voor Etty en haar familie kwam het transport naar Auschwitz op 7 september 1943. Zij zouden niet terugkeren.

De geestelijke reis naar de innerlijke vrijheid waarin Etty Hillesum tot deze zelfgave kwam, heeft zij beschreven in brieven en vooral in haar dagboek. Uit deze geschriften zullen wij in zes bijeenkomsten kernteksten lezen die een beeld geven van de geestelijke weg die Etty is gegaan. In een gesprek tasten wij vervolgens met elkaar af wat onze eigen ervaringen zijn en wat de richting is die Etty ons wijst.

Begeleiding: Susan van Driel o.carm.
Data: zaterdag 6 en 20 sept., 4 en 18 okt., 8 en 22 nov., 6 dec.
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Kosten: € 5,00

AANMELDING
U kunt zich opgeven door te mailen naar karmelkringboxmeer@karmel.nl, of door u schriftelijk aan te melden bij het secretariaat van de Karmelkring, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, 0485-562156.
Meer informatie en het meest recente aanbod van Karmelkring Boxmeer vindt u op onze website: www.karmelcentra.nl/boxmeer.

Voor de bijeenkomsten kunt het beste gebruik maken van de ingang aan Kerkpad 1.

Karmelkring Boxmeer
Steenstraat 39
5831 JA Boxmeer