Deel dit artikel ‹ Terug

Bijzondere Kunstveiling op 20 en 21 september 2014

Geplaatst op: vrijdag 5 september 2014


Graag willen wij u attent maken op een BIJZONDERE KUNSTVEILING, die op zaterdag 20 september en zondag 21 september a.s. zal worden gehouden door ons veilinghuis. Plaats van handeling is de kapel van het Klooster Elzendael aan de Dr. Peelenstraat 6 te Boxmeer. Zaterdag om 20.00 uur en zondag om 14.00 uur.

De kavels die geveild worden zijn afkomstig uit privécollecties. Er zijn werken van o.a. Kees Bastiaans, Anton Heijboer, Ingrid Simons, Vinokurova, Martha Jedrysko , Richard Smeets, Jan van Diemen en niet te vergeten Herman Brood. Topstukken van de veiling zijn ongetwijfeld de schilderijen van de bekende schilders Klaas Gubbels en Kees Bastiaans. En er is meer!

Een aparte vermelding verdienen de schilderijen van de in 2011 overleden Trudi van Zomeren uit Mill. De kunstenares werkte met verschillende soorten (hoogglans) lakverf op mdf plaat. De ter veiling aangeboden werken van Trudi van Zomeren zijn uit haar nalatenschap verkregen door de Stichting Fundraising Kiwanis Club Land van Cuijk, die de opbrengst van haar schilderijen zal aanwenden voor een goed doel ten behoeve van kinderen.

Daarnaast passeren er, naast een paar kleinere objecten van verschillende kunstenaars, een aantal beeldhouwwerken, vervaardigd uit Belgisch kalksteen en van de hand van de bekende beeldhouwer Theo Keurentjes uit Westerbeek.

Voor een meer uitgebreide informatie over de veiling verwijzen wij u graag naar onze site, www.veilinghuisboxmeer.nl, waar u de ter veiling aangeboden werken al vast kunt bekijken.

Vanzelfsprekend kunnen de kunstwerken voor de veiling fysiek worden beoordeeld tijdens de kijkdagen op vrijdag 19 en zaterdag 20 september; vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur in het Veilinghuis aan de Bakelgeertstraat 46 te Boxmeer. Voor bezichtiging van de beeldhouwwerken van Theo Keurentjes verwijzen wij u naar de site onder het blokje ‘agenda’.

Bent u verhinderd de veiling te bezoeken en wilt u toch een bod uitbrengen? Ga op onze site naar het blokje ‘info’ onder het kopje ‘Schriftelijk bieden’ en neem zo toch deel aan de veiling.

Wij wensen u al vast veel plezier bij het raadplegen van onze website en spreken de hoop uit dat uw nieuwsgierigheid is gewekt.

Met vriendelijke groet,

VEILINGHUIS BOXMEER
Nellie Smits-Janssen & Michel Baudoin
www.veilinghuisboxmeer.nl