Deel dit artikel ‹ Terug

Optreden: Shane Alexander + Wolf in Loveland 04 oktober 2014

Geplaatst op: dinsdag 2 september 2014


Op zijn tiende verjaardag kreeg Shane Alexander zijn eerste gitaar, hij leerde zichzelf improviseren en meespelen met zijn vaders platencollectie, waarna hij frontman van verschillende rockbands werd. Inmiddels timmert Alexander al een tijdje aan de weg als singer-songwriter. Hij schrijft heerlijke rootsy popsongs, waarmee hij in de pers wordt vergeleken met Damien Rice, Ron Sexsmith en een ingetogen Jeff Buckley.
Krenten uit de pop over Alexanders laatste album Ladera:
"Ladera is zeker niet de plaat die ik op voorhand van Shane Alexander had verwacht, maar teleurgesteld ben ik niet. Integendeel. Met Ladera heeft Shane Alexander een plaat gemaakt die lijkt op geen enkele andere plaat. Het is een plaat die geen enkele muziekliefhebber mag missen."

Wolf in Loveland: Eén van de meest opvallende nieuwkomers in de Rotterdamse popscene is zonder twijfel Wolf In Loveland. Drijvende kracht achter het collectief is Jan Minnaard, wiens ontwapenende folksongs bijzonder vitaal voor de dag komen. Alhoewel sober en verstild in aanzet hebben zijn luisterliedjes juist op het podium een meeslepende uitwerking. Fraaie harmonieën gaan gepaard met kleurrijke arrangementen, die zelden onderdoen aan het werk van buitenlandse collega’s als Iron & Wine, José González en Angus & Julia Stone.

Website
http://roepaen.com/podium/04102014_shane-alexander-wolf-in-loveland

04/10/2014
Van 20.30 uur tot 23.00 uur
Roepaen Podium, Ottersum