Deel dit artikel ‹ Terug

Opening expositie met de Canadese kunstenares Deborah Holowka uit Vancouver

Geplaatst op: dinsdag 2 september 2014


De opening van het nieuwe expositie seizoen bij Kunsthandel Gennep krijgt een extra feestelijk tintje want op zondag 12 oktober a.s. wordt ook de expositie van de Canadese kunstenares Deborah Holowka uit Vancouver geopend! Deze expositie is te bezichtigen tot 25 januari 2015.

In haar abstracte schilderijen, maakt Holowka gebruik van rijke texturen, lagen en felle kleuren. Ze werkt met olieverf en acryl op doek, karton, multimedia boord en aluminium. Haar werk bestaat uit technieken zoals schrapen, scoring en maskeren. Om de kleuren tussen de verflagen te accentueren, maakt Holowka gebruik van een methode die bekend staat als “scumbling”. Scumbling zorgt voor een zachte samenvoeging van kleur door middel van optisch mengen. De gereedschappen zijn zeer uiteenlopend van kunstschildersmessen, verfkwasten, borstels, rollers etc.

Op zondag 12 oktober a.s. van 12.00 uur tot 18.00 uur zal er een Peter Diem kunstverkoop plaatsvinden in de galerie. Ook kunnen wij u  berichten dat de expositie van Erlinde Ufkes Stephanus wordt verlengt tot 10 oktober a.s. Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de kunstverkoop Peter Diem en de opening expositie Deborah Holowka bij te wonen! Tergelijkertijd kunt ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen waaronder Herman Brood, Peter Hermans, Manne Mannes, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers! U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl want daar krijgt u ook nog het werk te zien van Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Paul Kok, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Lizan van Dijk, Almie Willems, Saskia Spitz, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, e.a.!

www.kunsthandel-gennep.nl