Deel dit artikel ‹ Terug

Samenwerking Roepaen Podium en Muziek Biennale Niederrhein

Geplaatst op: maandag 1 september 2014


Euregionale grensoverschrijdende samenwerking tussen Roepaen Podium en Muziek Biennale Niederrhein

Dit najaar neemt Roepaen Podium deel aan een Euregionaal en grensoverschrijdend project, waarbij Duitse muzikale acts naar Nederlandse podia gehaald worden.

Dat de Muziek Biennale Niederrhein een succes is in ons grenzeloze cultuurgebied is, heeft het festival in de afgelopen jaren overtuigend bewezen. Intussen is het echter meer dan alleen een festival: het is een grensoverschrijdend netwerkplatform dat organisatoren, musici, componisten en muziekopleidingen in gemeenschappelijke projecten samenbrengt.

Het programma staat dit maal in het teken van een groot thema dat onlosmakelijk met onze geschiedenis verbonden is: de STROMEN van onze waterrijke regio. De rivieren banen niet alleen steeds weer nieuwe wegen door het landschap, ze brachten daarnaast ook als centrale handelswegen kapitaal en andere culturen mee. Naast het water is er ook een tweede component die onze regio voortdurend ‘in beweging’ houdt: de energie en creativiteit van de jeugd. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk geen toeval dat de Muziek Biennale Niederrhein 2014 de focus legt op jonge muzikale talenten. Meer dan 40 organisatoren brengen tussen Rijn en Maas internationaal muzikaal toptalent naar de ‘concertbolwerken’ en de kastelen, burchten, landhuizen en kloosters in de landelijke omgeving. Op 7 en 14 september staan bij Roepaen Podium twee topconcerten gepland in dit verband.

SPLASH (Muziek Biennale Niederrhein)| zondag 7 september | 18.00 uur | € 12,50

Splash: Perkussion NRW laat de klanken stromen

Het slagwerkensemble Splash voor jong muzikaal talent van de Landesmusikrat NRW. Tijdens het één uur durende Splash-concert in de kapel van Roepaen krijgen de akoestische stromen alle ruimte in de muzikale waterval, van de claves in het 'Music for Pieces of Wood' van Steve Reich. De sterke stroming die Splash hier creëert, wilt u absoluut niet missen.

Bij het percussieconcert op 7 september is het mogelijk om via Muziek Biennale Niederrhein een dagarrangement te boeken, waarbij u nog meer wordt meegevoerd in de muzikale stromingen van Splash.

Arrangement Muziek Biennale Niederrhein
11.00 uur: Verzamelen bij Cultureel Podium Roepaen in Ottersum en start van de bustour naar Bergen
12.00 uur: Aankomst in kunsthuis De Bakkerij in Bergen, Splash-concert en lunch
13.30 uur: Start van de fietstocht van Bergen naar Boxmeer
14.30 uur: Splash-concert en koffietafel bij Hotel Riche in Boxmeer
16.00 uur: Voortzetting van de fietstocht van Boxmeer, via Gennep naar Ottersum
18.00 uur: Eén uur durend slotconcert van Splash: Perkussion NRW in Roepaen en avondmaaltijd.

Tickets
Totaalpakket (incl. bustour, fietsverhuur, concerten en maaltijden)
Prijs € 65,- Deze tickets kunt u bestellen via: +49 (0)2152 809 88 02 of info@kulturraum-niederrhein.de

Stroomoostwaarts (Muziek Biënnale Niederrhein)| zondag 14 september |16.00 uur | € 12,50

Klanken tussen Bach en Bagdad

Hoe komen we van de Goldbergvariaties van Bach in Ramallah? Door thuis naar de cd Kein schöner Land van het duo Leuchter & Melrose te luisteren, of door naar hun concert op 14 september te gaan! Want wanneer we ons door de klankwerelden van deze musici laten meevoeren, zullen we vanzelf vanaf de Schotse westkust, in het Leipzig van J.S. Bach belanden. "Thuis is waar ons hart ligt, en ons hart ligt in de muziek die ons roert" vat Ian Melrose samen.

Wanneer de Schotse gitarist en fingerpicker zich voegt bij de accordeonvirtuoos met Arabische roots, vervagen de grenzen tussen de muziekculturen en ontstaan prachtige verbindingen en klinkende bruggen van Oriënt naar Occident. En de tomeloze plezier waarmee de beide musici spelen, de wilde improvisaties en de meeslepende ritmes creëren tussen jazz grooves en Keltische folk een magische aantrekkingskracht die we alleen maar kunnen volgen. Waar de reis ook naartoe gaat, wij zijn erbij!

Nadere informatie

Marketing Roepaen Podium
Lotte Kuijpers
pr@roepaen.com