Deel dit artikel ‹ Terug

Winnaars RBT Land van Cuijk fotowedstrijd bekend

Geplaatst op: woensdag 27 augustus 2014



“Land van Cuijk, Land van Heerlijke Ontmoetingen”, dat is de slogan die het Regionaal Bureau voor Toerisme ( RBT LvC) actief in alle facetten van de promotie van dit gebied centraal stelt en meteen het thema van de fotowedstrijd die het RBT LvC dit voorjaar uitschreef onder de inwoners van deze prachtige regio.
De opdracht aan fotograferend Land van Cuijk luidde: Fotografeer een ontmoeting in het Land van Cuijk. Een vijftigtal foto’s was de opbrengst van deze wedstrijd.
In juli heeft de jury bestaande uit voorzitter Antoine Walraven, burgemeester van Mill en Sint Hubert, Ed van Alem, persfotograaf van Dagblad De Gelderlander en Leo van Vliet, voorzitter van Fotografieclub BGC drie winnaars gekozen.
De eerste prijs: “een Weldadige Ontmoeting” is een wellnessarrangement aangeboden door Fitland XL in Mill en werd gewonnen door Guido Gregoire die met stip op nummer 1 kwam met zijn inzendingen. Beide foto’s geven een Ontmoeting met onze natuur weer en tonen een zonsopkomst in De Maasheggen ter hoogte van Oeffelt. Geweldige foto’s met een sprookjesachtige surrealistische sfeer die de rust en de natuur prima weergeven, aldus de jury.
De tweede prijs: “een Ontmoeting met Overloon”, bestaande uit 2 entreekaarten voor het Oorlogsmuseum in Overloon én 2 kaarten voor Zoo Parc Overloon. Deze prijs werd gewonnen door Lou de Bruin met zijn foto van de Maaskade in Cuijk. Een krachtige compositie met water als verbindend element in het Land van Cuijk, en heel herkenbaar aldus de jury.
De derde prijs: een luchtfoto van Aeropicture uit Oeffelt van de dorpskern van de prijswinnaar ging naar Remco Aarsman die met zijn foto van het Kruisherenklooster in Sint Agatha vooral de inhoudelijke kant van het Land van Heerlijke Ontmoetingen benaderde en zo rust, natuur, religie en geschiedenis elkaar verbond.
Alle prijswinnaars hebben inmiddels hun prijs in ontvangst mogen nemen.