Deel dit artikel ‹ Terug

Avondvierdaagse Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 16 april 2009


Op dinsdag 9 juni 2009 gaat de 30e editie van de Boxmeerse avond wandelvierdaagse van start. Vier dagen lekker wandelen in de mooie omgeving van Boxmeer. De laatste jaren kende de avondvierdaagse vaak meer dan duizend wandelaars per dag en is daarmee een van de grotere in de omgeving. Verleden jaar namen ongeveer 1.250 wandelaars deel en de organisatie rekent dit jaar op 1.400 wandelaars.

Op 3-4-5-6 juni a.s. kan men weer vier avonden wandelen op de afstanden 5-10-15-20-25. De korte afstanden zijn er speciaal voor de jeugd, voor de meer ervaren wandelaars zijn er de 15, 20 of 25 kilometer. Opvallend de laatste jaren is dat met name vanuit de scholen men meer georganiseerd aan de avondvierdaagse is gaan deelnemen.

Mooie routes zijn uitgezet in de omgeving van Boxmeer. Er wordt gewandeld via het Sambeeks broek naar Sint Anthonis; naar Vortum-Mullem en Vierlingsbeek, het prachtige natuurgebied De Vilt in Beugen en door het schitterende Maasheggengebied. De wandelaars op de langere afstanden komen onder andere ook in Sint Anthonis en Sint Agatha. Kortom een unieke kans om in vier dagen alles te zien van het oudste landschap van Nederland.

Nordic walking
Ook voor de groeiende groep Nordic walkers is deze avondvierdaagse uitstekend geschikt. Het gebruik van poles (stokken) is derhalve toegestaan. Er zijn geen aparte routes, de nordic walkers maken gebruik van dezelfde routes als de andere deelnemers.

Vernieuwingen
Deze wandelvierdaagse kent als een van de weinige in Nederland ook afstanden van 20 km en 25 km die ideaal gebruikt kunnen worden als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. De routes zijn dit jaar op een aantal onderdelen verder aangepast en verbeterd. Gebruikelijke routes worden dit jaar op andere dagen en in andere richtingen gewandeld. Er zal iedere dag gestart worden vanaf de achterzijde van De Weijer, De Raetsingel 1 te Boxmeer, en ook aan die zijde keert men weer terug. Het Weijerpark is een uitstekende locatie gebleken voor de intocht. Vrijdagavond wordt iedereen daar feestelijk onthaald. En uiteraard zal de organisatie bij deze jublieumtocht nog eens extra uitpakken.

Starttijden
Er kan iedere wandelavond door de deelnemers aan de 5 of 10 km tussen 17:30 en 19:00 uur gestart worden bij De Weijer. De 15 en 20 wandelaars kunnen iets eerder van start gaan, namelijk tussen 16.30 en 19.00 uur. De deelnemers aan de 25 km kunnen starten tussen 16.30 en 18.00 uur. Voor deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse dus een uitstekende mogelijkheid om ook buiten het weekend een meerdaagse wandeltocht te trainen. Voor de lange afstanden kan men dagkaarten kopen.

Voorinschrijven
Om lang wachten op de eerste wandelavond te voorkomen is er de mogelijkheid tot voorinschrijven. Hiervoor kan men uitsluitend terecht op het startbureau in De Weijer op vrijdag 30 mei tussen 19:00 en 20:00uur en op maandagavond 2 juni tussen 19:00u. en 21:00u. Men ontvangt dan ook een korting op het inschrijfgeld. Voor de afstanden vanaf 15 km kan men digitaal inschrijven. Dat geldt voor groepen voor alle afstanden.

Website
Op de website treft u meer informatie aan en ook foto’s van de afgelopen jaren. Zie daarvoor: www.vierdaagseboxmeer.nl
advertentie