Deel dit artikel ‹ Terug

Navarone afsluiter Woodstock@Roepaen Festival

Geplaatst op: donderdag 7 augustus 2014


Navarone krijgt ere plek op buitenpodium van klooster Roepaen

Drie keer eerder speelde de band al bij Roepaen, de eerste keer brachten ze hun eerste album ‘A Darker Shade of White’ ten gehore in een uitverkochte Night Club, waarna twee compleet akoestische shows én DVD-opname volgde. Na drie fantastische shows vond Roepaen het tijd om de band een ereplekje op het buitenpodium te geven, dus op 23 augustus sluit Navarone het Woodstock@Roepaen Festival af!

Navarone debuteerde met A Darker Shade Of White, met lang uitgesponnen stukken, geweldige instrumentaties en waarachtig mooie vocalen, deden de vijf mannen een greep naar de top. Met ongelooflijk overtuigende live-optredens werden eventuele twijfelaars over de streep getrokken. Dat spelen op festivals en clubs heeft Navarone goed gedaan. Dat de heren kunnen spelen wisten we al. Maar de saamhorigheid is groter geworden, het zelfvertrouwen gegroeid. ,,We zijn absoluut naar elkaar gegroeid. Dat merk je hier in de studio. Het komt er allemaal veel beter uit.” Het nieuwe album Vim and Vigor is niet een stapje voorwaarts. Nee, met Zevenmijlslaarzen neemt Navarone afstand van het debuut. Vanaf de openingssong Time is het raak. ,,We zijn eigenlijk met dezelfde intentie de studio ingegaan als bij het debuut. Maar je merkt gewoon dat de band enorm is gegroeid. We hebben ons geen moment laten begrenzen”, aldus drummer Robin Assen. Vim and Vigor klinkt als een toverbal. Telkens komt er iets nieuws en verrassends naar voren.

“Vim and Vigor is een bij vlagen fenomenaal goede rockplaat, heavy maar toch ook speels, waarop Navarone het begrip ‘classic rock’ met kracht het heden in sleurt.“ (Volkskrant) De hedendaagse ‘classic rock’ van Navarone past als geen ander op Woodstock@Roepaen Festival, waarbij de binnenplaats van het klooster transformeert in een flowerpower-wereld. Tijdens het festival brengen Navarone, Stennes, DiX en Charl Delemarre eigen werk en zijn er tributes to Led Zeppelin, Eric Clapton/Cream, David Bowie, Jimi Hendrix en Tom Waits. Een ticket kost in de voorverkoop € 18,50 en koop je via www.roepaen.com