Deel dit artikel ‹ Terug

Vakantie activiteit Wereldtuin Verdeliet

Geplaatst op: maandag 14 juli 2014


Op donderdag, 7 augustus kan iedereen terecht voor de activiteit “Vlechten met wilgentenen”. Het blijkt dat iedereen het kan leren en dat het leuk is om te doen. Kinderen vanaf groep 3 kunnen al mee vlechten en volwassenen spreekt het aan. Na de activiteit neemt iedereen iets leuks mee naar huis. Dit kan zijn een vogelvoedermandje, windlichtje, hangmandje voor planten, pindakaaspothouder, armbandje, mandje, vlinder en nog veel meer. De workshops zijn van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur en de begeleiding is in handen van Jac de Cock uit Stevensbeek. Er zijn voldoende vrijwillige vlechters aanwezig om te helpen.

Je kunt je opgeven voor 3 augustus via verdeliet@hotmail.com of je opgeven in de tuin. Deelname is € 2,00 per persoon. Voorafgaand aan de workshop zal Jac een korte inleiding geven over de wilgenboom: Wat betekent deze bijzondere boom voor de natuur en voor de mens al 8000 jaar. Daarna maak je een keuze uit voorbeelden van vlechtwerken die Jac meebrengt. Meer informatie over het vlechten van wilgentenen via www.creajac.teepe.net
Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk ligt aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk en is iedere donderdag open van 9.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Er zijn nu volop groenten, kruiden, bloemen- en groentezaden te koop en ook voor een kopje koffie/thee of het plukken van een bosje bloemen kun je de wereldtuin binnenwandelen.

Meer informatie over Verdeliet is te vinden op Facebook en www.wereldtuinverdeliet.nl