Deel dit artikel ‹ Terug

De Nieuwe Kleren van de Keizer in Openluchttheater Overloon

Geplaatst op: vrijdag 11 juli 2014


Op 23 juli brengt Toneelvereniging Mariahout voor de 2e keer hun uitvoering van De Nieuwe Kleren van de Keizer in het Openluchttheater van Overloon.

De spelersgroep van Mariahout trekt jaarlijks volle tribunes. Op geheel eigen eigen wijze vertolken zijn reeds lang bestaande sprookjes. Na Doornroosje en Roodkapje gaan ze dit jaar voor De Nieuwe Kleren van de Keizer.

De keizer van Kwalaloempië vindt maar één ding belangrijk: zijn uiterlijk. Hij geeft al zijn geld uit aan beauty- behandelingen en mooie kleren. Dat zijn volk arm is en niets te eten heeft, kan hem niets schelen. Dat de schatkist steeds leger raakt, ook niet. De ministers zitten met de handen in het haar. Als de keizer zo doorgaat, zal er een ramp gebeuren. Want wat nou als er iemand oorlog wil voeren met Kwalaloempië? Er is niet eens geld voor een leger! En terwijl de ministers snode plannen bedenken, het volk steeds kwader wordt en de keizer alleen maar meer geld uitgeeft, wil Keizerin Mitsubishi, de gemeenste keizerin van heel Azië, maar een ding: oorlog. Ze heeft haar oog laten vallen op, je raadt het al, Kwalaloempië...

In 'De Nieuwe Kleren van de Keizer' is niets wat het lijkt en blijkt niemand te zijn wie je dacht dat hij was.
Een spannend, humoristisch sprookje in Oosterse sferen voor jong (4+) en oud.
Toneelvereniging Mariahout bestaat al meer dan 40 jaar en brengt jaarlijks een familievoorstelling.

Bij slecht weer wordt de voorstelling uitgevoerd in gemeenschapshuis De Pit Overloon.
Kaarten verkrijgbaar via de website www.openluchttheateroverloon.nl, bij Plus Verbeeten Overloon, bij Restaurant Museumzicht en aan de kassa, zolang de voorraad strekt.

Entree is € 5,50 voor jong en oud, vanaf 2 jaar.
Openluchttheater Overloon, Museumpark 1.