Deel dit artikel ‹ Terug

Gestolen zilveren schaaltje teruggevonden

Geplaatst op: vrijdag 11 juli 2014


Begin juni werd één van de in september 2011 gestolen zilveren gemeentelijke eigendommen teruggevonden. De gemeente Boxmeer heeft besloten dit zilveren schaaltje terug te kopen bij de verzekeraar, die hiervoor schadepenningen uitkeerde. Het betreft een zilveren cabaret met gekrulde pootjes ter waarde van € 13.810,-.

In september 2011 werd een aantal zilveren voorwerpen gestolen uit een expositie bij het kasteelmuseum van de Congregatie van de Zusters van Julie Postel in Boxmeer. De verzekeringsmaatschappij Donatus keerde voor de diefstal een verzekeringsbedrag uit. Een van de polisvoorwaarden van de verzekeraar was dat de eigendomsrechten van de verzekerde en gestolen materialen bij uitkering van de schadepenningen zouden toekomen aan Donatus. Het eigendomsrecht werd aldus overgedragen aan de verzekeraar. De gemeente Boxmeer is bij het terugvinden van de gestolen voorwerpen in de gelegenheid gesteld deze terug te kopen bij de verzekeraar.

Op 18 juni 2014 informeerde de politie Oost-Brabant de gemeente Boxmeer dat één van de gestolen voorwerpen was teruggevonden bij een antiquair, waar het werd herkend als gemeentelijk zilver van de gemeente Boxmeer.

Op 8 juli 2014 heeft het college van B&W besloten de desbetreffende zilveren schaal terug te kopen, waardoor het weer in eigendom komt van de gemeente Boxmeer.