Deel dit artikel ‹ Terug

Zomerlezen met de VakantieBieb App

Geplaatst op: vrijdag 4 juli 2014


Gratis voor leden én niet-leden van de Bibliotheek

De Bibliotheek geeft deze zomer weer een cadeautje weg dat lezen tijdens de zomervakantie stimuleert: de VakantieBieb-app. De VakantieBieb biedt een leuk leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften, reis- en taalgidsen en een medisch naslagwerk. De e-books zijn twee maanden lang te lezen, van 1 juli tot en met 31 augustus.

Lezen tijdens zomervakantie houdt het leesniveau van kinderen op peil. Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst 1 à 2 AVI?niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb?app van de Bibliotheek. Kinderen kunnen ook meedoen met de winactie en maken kans op een iPad mini.

Gevarieerd aanbod
Het aanbod is divers, met grappige, avontuurlijke en spannende boeken voor zowel jongens al meisjes, bestsellerschrijvers van o.a. Herman Koch, Saskia Noort en Nicci French. Of tijdschriften voor mannen en vrouwen: WK-editie van Hard Gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata. Inspiratie én de juiste woorden en zinnen zijn te vinden in de reis- en taalgidsjes.

E-books lezen zonder internet
De app is vanaf 1 juli gratis te downloaden op een tablet of smartphone. De gekozen boeken komen in een eigen boekenkast te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie en onderweg.