Deel dit artikel ‹ Terug

Start van Ondernemers Collectief Mill 1 september

Geplaatst op: donderdag 3 juli 2014


Afgelopen donderdagavond (26 juni) organiseerde de Ondernemersvereniging Mill (OVMill) een informatieavond voor alle ondernemers uit de gemeente Mill. Op deze avond gaf de OVMill een toelichting op een nieuwe organisatievorm die men door wil gaan voeren. Doel is om een Ondernemers Collectief Mill (OCMill) op te richten en gezamenlijk activiteiten via een activiteitenplan te gaan organiseren. Dit dan niet alleen gericht op consumenten, maar ook komen er activiteiten voor een beter onderling contact. Hierbij worden ondernemers betrokken binnen en aan het grotere centrumgebied Schoolstraat, Spoorstraat, Domeinenstraat, Hoogveldseweg en Karstraat. Maar ook ondernemers elders in de gemeente Mill en Sint Hubert of ondernemers van buiten de gemeente met economische belangen binnen onze gemeentegrenzen zijn welkom bij OCMill.

Om te zien welke organisatievorm het beste zou zijn, is begin dit jaar door 2 studenten van Avans hogeschool uit Den Bosch een enquête en onderzoek gedaan. Tijdens de bijeenkomst vorige week in café Royal presenteerden zij hun resultaten. Hieruit bleek dat veel ondernemers enthousiast zijn over een nieuwe organisatievorm waarbij Centrummanagement een prima mogelijkheid zou zijn. Daarbij zou binnen een kleiner centrumgebied (Oranjeboomstraat, Markt, Kerkstraat en een gedeelte Stationsstraat en Hoogstraat) een reclamebelasting worden ingevoerd, zodat alle ondernemers die actief zijn in bepaalde branches verplicht worden mee te betalen aan centrummanagement en een activiteitenplan. Ook hiervoor bleek een aardig draagvlak te zijn. Toch kiest OCMill op advies van de studenten nog niet voor een dergelijke reclamebelasting, omdat men eerst een goed activiteitenprogramma wil opzetten en uitvoeren. Daarmee wil OCMill nog meer ondernemers enthousiasmeren voor centrummanagement als basis van het Ondernemers Collectief Mill. Op 1 september wil OC Mill al starten met het  activiteitenplan.

Tijdens deze avond was ook wethouder van den Boogaart aanwezig. Hij was enthousiast over de plannen van OCMill om op deze manier meer reuring en beleving in het Millse centrum te brengen en gezamenlijke activiteiten op te zetten voor een nog beter ondernemersklimaat. Hij zag wel mogelijkheden voor de gemeente om hier ook positief aan bij te dragen, de gemeente is immers ook gebaat bij een positieve economische uitstraling van onze gemeente. Ook de gemeenteraad gaf eerder al aan wel wat te zien in centrummanagement. Op 3 juli praat de gemeenteraad over de kadernota waarin ook over centrummanagement gesproken zal worden. Verder gaf de wethouder een toelichting op de actuele stand van zaken rond de ontwikkelingen in het centrum. Hierbij ging het over de tijdsplanning van verhuizing en sloop van de Rabobank, nieuwbouw op de vrijgekomen locatie aan de markt en de reconstructie van de Schoolstraat en Karstraat. Ook vertelde de  wethouder over een nieuwe wetgeving waarbij bij uitbreiding van detailhandel ook naar de regio gekeken moest worden. Uit zijn toelichting bleek dat in Mill nog volop uitbreidingsmogelijkheden zijn voor verschillende branches.

OVMill voorzitter Cees Berends opende en sloot de bijeenkomst. Hij gaf aan dat alle ondernemers binnen het centrumgebied binnenkort benaderd worden met de vraag of zij zich aan willen sluiten bij het Ondernemers Collectief Mill. Ook kunnen ondernemers hun voorstel voor activiteiten inbrengen en zullen er werkgroepen komen om de diverse activiteiten uit te voeren. Corné Kremers is door de OVMill gevraagd als coördinator actief te zijn. Ondernemers kunnen met hem contact opnemen voor verdere vragen of om zich aan te melden voor OCMill. Dat kan via tel. 0485-325634 of door een mailtje te sturen naar info@ocmill.nl.