Deel dit artikel ‹ Terug

Partisans Athletics Cheerleaders behaalt goede resultaten Europees Kampioenschap Cheerleading

Geplaatst op: donderdag 3 juli 2014


Afgelopen zaterdag en zondag was het dan eindelijk zover; het Europees Kampioenschap Cheerleading en Cheerdance in Bonn.

Meer dan 3000 atleten uit heel Europa hadden zich verzameld in stadion Telekom Dôme in Bonn.

Uit Boxmeer mochten team Athletics Elite en Partnerstuntkoppel Rob en Mayke  van de cheerleadervereniging Partisans Athletics deelnemen nadat zij Nederlands kampioen werden in oktober 2013.

Op zaterdag mochten eerst alle atleten deelnemen aan de openingsceremonie. Dat was alleen al een geweldige belevenis. Wat later op de middag moesten Rob en Mayke hun routine uitvoeren voor een enorm groot aantal toeschouwers. Zij wisten de 11e plaats op de Europese ranglijst Partnerstunt te behalen.

Zondagochtend vroeg vertrok team Atletics Elite en hun fans met de bus richting Bonn. Voor dit team was het de allereerste keer dat zij zouden deelnemen aan een EK! Iedereen was ontzettend enthousiast, maar vooral ook erg benieuwd hoe het zou zijn. Groot? Veel publiek? Hoeveel juryleden? Dit is overigens ook de eerste keer dat Nederland een Junior team uitgezonden heeft naar een EK Cheerleading!

De reis verliep voorspoedig en de ontvangst aldaar was prima geregeld. Eerst even snel in de zaal kijken en overdonderd zijn door de grootte van alles, maar toen richting kleedkamer. Uniformen aan, haren, make-up, laatste informatie en instructies en op naar de warming-up. Fotoshoot. Trainingsruimte. Check-in en ID-controle. En dan was het grote moment daar en mochten ze hun routine laten zien. Ondanks de zenuwen, wisten zij een goede routine neer te zetten en lieten zij zien waarom zij Nederlands Kampioen zijn geworden. Ze wisten met hun routine de 13e plaats op de Europese ranglijst Junior Allgirl level 5 te behalen. Voor een eerste deelname een hele goede prestatie.

Tijdens dit weekend werd bekend gemaakt dat het Europees Kampioenschap 2015 in Slovenië wordt gehouden. Athletics Elite en Partnerstuntkoppel Rob en Mayke zijn allebei gekwalificeerd voor deelname aan dit EK omdat zij beide wederom Nederlands kampioen geworden zijn ?en zullen alles op alles zetten om volgend jaar hoger op de Europese ranglijst te gaan eindigen.

Enthousiast geworden? Lijkt het jou ook zo geweldig om cheerleader te worden en aan nationale en internationale competities mee te doen? Vanaf 8 jaar (jongens en meisjes) kun je je al opgeven via info@partisansathletics.com of kijk op www.partisansathletics.com. Maak je dromen waar!